Vast en goed

In door HB2 Reacties

Op AD/UN staat vandaag een stuk over de [leegstand] van kantoren. Utrecht scoort gunstig. Het centrum van de stad kent hoegenaamd geen leegstand, aldus een onderzoek van DTZ Zadelhoff. Niet goed voor bedrijven die hier wat zoeken, riant voor NS Poort en de gemeente.

Uit het artikel:

Volgens Remko Kempen van DTZ Zadelhoff is vijf tot zes procent leegstand een gezonde situatie om bedrijven de gelegenheid te geven om te schuiven met hun vestiging. In het centrum van Utrecht is die beweging er in elk geval niet. “Dat zit totaal op slot. Nog geen half procent staat leeg. Dat betekent dat er eigenlijk niks te vinden is,” aldus Kempen. Hij onderschrijft daarmee de behoefte aan ontwikkeling van het Stationsgebied. Intussen lopen ook kantorengebieden met van oudsher veel leegstand, zoals op Kanaleneiland, langzamerhand vol.

Een prettige situatie dus, als je je bedenkt dat een groot gedeelte van de stationsgebiedplannen moet worden gefinancierd uit de verkoop van vierkante meters. Met name het stuk bij NH Hotels en Jaarbeursplein is daarbij van belang. Dat is een van de weinige grotere vlekken die bij de gemeente in eigendom is en waarop ze wil gaan cashen.

[edit:] Ook leuk is deze [tijdreis] van Cees Grimbergen langs oud en nieuw geld in het stationsgebied.

Reacties

  1. 47 a.d.

    Goed nieuws, als financiers weten dat de ontwikkelaars de projecten kwijt kunnen aan beleggers en deze het weer weten te verhuren, is de kans kleiner dat de projecten last ondervinden van de ecomische teruggang.

  2. Peter

    Geen probleem, de Belle van Zuylen en het stationsgebied samen zorgen voor 5% extra kantoorruimte. Maar komt die dan leeg te stan, of komen andere panden dat, en is de situatie daarmee dan “gezonder”?

Reageer