De Vredenburg vertraagd

In door HB4 Reacties

Verdere vertraging van de bouw van woonwinkelcomplex De Vredenburg. De bouwvergunning die inmiddels afgegeven schijnt te zijn, is – hoe kan het ook anders – aangevochten. Dat betekent weer de hele riedel van rechterlijke uitspraak, al dan niet voorlopige voorziening, hoger beroep, Raad van State, alsnog doorgang.

Dat betekent dat de bouw niet zal beginnen op 1 oktober, zoals eerder is voorspeld, maar op zijn vroegst eind van het jaar. Het zal ook afhangen van de uitspraak van de rechter en mogelijk kan, hangende het hoger beroep, toch worden begonnen. Ik acht het 100% uitgesloten dat de bouw door enige bestuursrechterlijke instantie zal worden opgeschort, kijkend naar alle voorgaande procedures en de samenhang en complexiteit van de werkzaamheden. Dat betekent dus effectief weer een hoop verspilling van gemeenschapsgeld. Of een van de bezwaarmakers moet met wel heel zwaarwegende argumenten komen. Ik kan ze niet bedenken. KvO is sowieso tegen en de omliggende winkeliers hebben weinig poot om op te staan in deze vrije markt. Ik speculeer nu even hardop; wie de bezwaarmakers zijn hoop ik nog te achterhalen.

De sloop van het Muziekcentrum gaat daarentegen zeer voorspoedig en nadert, wat het beton betreft, zijn einde. De traverse, die helemaal los staat, zal waarschijnlijk na de feestdagen in december worden weggetakeld en ontmanteld. Dat zal een nachtelijke klus worden.

Reacties

  1. Apostle

    Grbmzl….. dat is de enige gepaste reactie hier. In dit tempo wordt het CU2300 eerder dan CU2030…. wat een drama steeds!

  2. Pwna|d

    Dit is nog wel het minst ingrijpende onderdeel, bouwhoogte, bouwstijl en functie zijn allemaal heel voorspelbaar en sluiten uitstekend aan op de omgeving. Voor sommigen is het ook nooit goed.Ik troost me met de gedachte dat de aanvechters bij ongelijk ook hun geld kwijt zijn…

  3. Hermen

    Balen; het hele traject heeft een slakkentempo, er worden bergen gemeenschapsgeld verspeeld en uiteindelijk “wint” er niemand.Ik hoop dat bezwaarmakers achterhaald kunnen worden; ben eigenlijk wel benieuwd wie waarom dwarsligt.

Reageer