Westplein-jam

In door HB2 Reacties

[edit vrijdag 17:45h] De Catharijnebak staat in twee richtingen drie rijen stil, bussen en auto’s blokkeren Vredenburg, Jacobsstraat en Weerdsingel, het verkeer op Paardenveld kruipt toeterend en walmend voort. Nogmaals: het is beter om dit en komend weekend niet met je auto het centrum in te gaan. [einde edit]

Als ik jou was zou ik het Westplein dit en volgend weekend proberen te mijden. Dan is namelijk de capaciteit van het plein gehalveerd omdat het wegdek wordt vervangen. Inmiddels, het is nu vrijdagochtend, staat de file al tot de rotonde Paardenveld. Tussen 1 uur en 6 uur in de ochtend is het plaatselijk zelfs helemaal afgesloten. Zegt het voort, met name aan het zaterdagse kooppubliek. Zet de auto neer op een van de transferia aan de ring. Je doet jezelf er een groot plezier mee.

Dit weekend wordt het wegdeel aan de oostzijde (stationszijde) van het Westplein tussen de Croeselaan en de Daalsetunnel aangepakt. Een week later volgt het stuk vanaf de kruising met de Vleutenseweg tot aan de kruising met de Leidseweg (ter hoogte van de Croeselaan).
De huidige afzetting en omleiding begon gisteravond en duurt tot a.s. maandag 5.00 uur. Volgende week weer hetzelfde: een afzetting van donderdagavond (25 september) 22.00 uur tot maandagochtend (29 september) 5.00 uur.

Reacties

  1. Matthijs

    De Adema van Scheltemabaan (De busbaan langs het spoor) staat vanaf het station de stad uit ook compleet vol met bussen, complete chaos

  2. R0nald

    mooi tegelijk georganiseerd met de afsluiting van de spoortunnel aan het begin van de briljantlaan, waar het verkeer helemaal vanaf de IBB via de daalsetunnel ( :-0 ) wordt omgeleid.

Reageer