Vaarfilmpjes

In Nieuws door HB7 Reacties

Wat er bij het vorige artikel is misgegaan weten we niet, maar de links naar de filmpjes ontbraken. Dat maken we nu extra goed voor je met drie video’s. Je ziet de Stadskamer vanaf het water, je vaart mee van Karel V naar TiVre en weer terug en we hebben een splitscreen van toen en nu. Met wat kunstgrepen hebben we een mapping gedaan zodat het varen en rijden gelijk lopen. Veel nostalgisch kijkplezier!

En zo is het onder de Stadskamer. Een bijzonder stukje stad. Heel benieuwd hoe het straks uitpakt als het weer somber is. De led-lampjes wat opdraaien, denkt BU. Het enige dat we niet in beeld konden krijgen was de toegang van de straat naar de aanlegsteiger. Daar zat nog een schot voor.

 

Reacties

 1. Henry

  Altijd leuk om jullie verslagen te lezen en ik moet zeggen dat het splitscreen filmpje erg leuk en origineel is! Dank daarvoor!

 2. Martijn

  Is dat de parkeergarage, achter de aanlegsteiger? En dan daarna het beveiligingshoofdkwartier?

  1. Auteur
   HB

   De parkeergarage is te zien aan de zijde waar de oude fundering van het kasteel ligt. Aan de overzijde, bij de aanlegsteiger, is een soort kantoor. Waarschijnlijk voor het personeel van de garage.

 3. John Verhoeven

  Zag afgelopen zaterdag dat de doorvaarhoogte maar 1.50 m is bij Tivoli Vredenburg
  Dat is dus een enorme beperking voor vele boten ; die kunnen dus geen rondje singel varen
  Zou graag eens text en uitleg zien over het hoe en waarom .
  Waarschijnlijk een kosten kwestie ; grotere doorvaar hoogte is de singel dieper uitgraven

  1. Auteur
   HB

   De doorvaarthoogte van het nieuwe stuk singel is ca 2,70m. Ik weet niet waar je de hoogte van 1,5m hebt gezien. Als ooit de vaarroute door de Sijpesteijntunnel richting het westen gereed is, dan zal daar wel een beperkte doorvaarthoogte gelden.

 4. Monique

  Als je op bovenste etage vd parkeergarage bent kan je door de luifels het water onder de stadskamer zien. Een rare gewaarwording en apart beeld omdat je met de auto eerst meerdere verdiepingen omhoog bent gereden. Soort van mindfuck….

Reageer