Singelherstel met nieuw perspectief

In Nieuws, Reportage door HB4 Reacties

Rob heeft de boel van boven bekeken. Eerst vanaf het dak van Radboudveste, daarna vanaf het dak van het Poortgebouw, met de twee hotels. Voor BU is dat een nieuw, nog niet eerder vertoond perspectief dat we je niet willen onthouden. Veel plezier!

Reacties

 1. Jeffrey

  Leuk om te zien dat hier (http://www.bouwpututrecht.nl/wp-content/uploads/2020/08/Singel_in_wording_8506263_s.jpg) nog een stukje oud HC op het dak is blijven zitten. De blauw-witte delen die elke renovatie tot nu (90’s en nieuw HC) hebben overleefd.

  Het kleurgebruik en de vormentaal van het oorspronkelijke HC zijn best iconisch. Overal rechtoe-rechtaan bouwen was zoveel praktischer geweest, maar dat is niet gedaan. Overal zitten opvallende details bij trappenhuizen, plantenbakken aan gevels, slimme oplossingen voor trappen, liften en toegangen. Veel unieke elementen aan de buitenkant die het beheer eigenlijk heel lastig maakten.

  Wie de plattegrond van het oude HC bekijkt ziet echter veel hoeken, pleintjes en zelfs de winkels waren ingenieus in elkaar gevlochten. Ook daar is niet voor de gemakkelijke weg gekozen. Het herontwerp is heel strak en dat er extra licht binnenkomt is een goede grote reparatieslag, maar de uniekheid van het oorspronkelijke ontwerp mist het wel. De waardering ervoor zullen we straks alleen hebben op foto’s.

 2. herman

  Wow wat een gave foto’s! Dank voor maken en delen, zeker in deze barre tijden (al maanden niet in mijn stassie geweest) mooi om de voortgang zo te kunnen volgen.
  Wel onwerkelijk, net of je nu over de maquette van 10 jaar geleden vliegt.
  En wat knapt het op, zelfs het meest troosteloze stukje HC ( enerzijds V&D/P-garage/SHV en anderzijds die zielloze kantoren aan de overkant) knappen op door het terugbrengen van de Singel. Als straks het water daar ook staat en terras erbij voor Jumbo, wordt het zelfs daar een soort van mooi.

 3. Bas

  Wat een raar stukje singel tussen de brug en Karel V.
  Waarom zo smal, zit er nog wat in de grond dat echt niet weg kon?
  Ziet er niet uit…

 4. herman

  @Bas Het lijkt wel of het stukje Singel voor de NS gebouwen even wat smaller wordt. Mogelijk met opzet om wat meer ruimte te hebben voor parkachtige inrichting of is het gezichtsbedrog.

Reageer