Terug in de tijd

In Nieuws door HBReageer op dit artikel

Een klein intermezzo voor de stationsgebiedliefhebber. We hebben twee sfeervolle stadsgezichten voor je, van de Utrechtse landschapsschilder Pieter Jan van Liender. Omdat we deze werken niet in het Centraal Museum en ook niet in Het Utrechts Archief terug vonden, zijn ze vermoedelijk niet bekend bij het grote publiek. Dat willen we graag veranderen. Je ziet de Catharijnepoort, de westelijke toegang tot de stad. Het ene toont de stadsbuitengracht ter hoogte van de Daalsesingel, het andere wat nu de Leidsche Rijn heet. Merk op de drie molens op de stadswal en een kerktorentje ter hoogte van de buitenbocht in de singel bij Paardenveld, niet ver van de Daalsedijk. Datering is rond 1759.

Het bovenste stuk landschap is nu onder de enorme sporenbundel verdwenen. Het onderste bestaat nog, als je ter hoogte van het ABN Amro-kantoor op de stoep staat en richting de Dom kijkt.

Wil je ze hebben? Bieden hier. 😉

Reageer