Dak is bijna af

In Nieuws door HB1 Reactie

Deze week wordt de kraan die door het bollendak steekt weggehaald. Het is een knap staaltje werk, kijkend naar de kleine manoeuvreerruimte en de grote belangen. We vinden het de moeite waard om te noemen omdat dit moment de voltooiing van het dak en de gevel van het voorzetgebouw markeert. Daar wordt nu de laatste hand gelegd aan een lichtlijn. Zodra het werk af is kunnen de veiligheidsbetimmeringen van het plein af. Vanaf nu kunnen de kranen in de buurt het werk aan voor de fietsenstalling, de zuidpassage en het Noordgebouw. Het Zuidgebouw krijgt 31 mei een kraan.


Voor de demontage van de kraan, volgens machinist en twitteraar Marco van Dulst de zwaarste van Nederland, is zwaar materieel aangerukt, zie de foto’s. We hebben beeld vanaf de kantoren van NS (dank HW) en van de kraan van Van Dulst. Voor het werk is de hele week uitgetrokken.

Voor wie het interesseert voegen we meteen de nieuwsbrief voor bewoners toe met alle werkzaamheden tot eind mei.

En een impressie uit de laatste nieuwsbrief van BAM. Wat opvalt is dat er in het bruggebouw een soort conferentiezaal is geprojecteerd. De bovenste van de drie lagen zal worden gebruikt door de hotels in het poortgebouw. Ook op het dak is iets geprojecteerd wat op een terras lijkt. Inbouw van de hotels start binnenkort. Op de stadskamer is de nieuwe belettering van HC met de toevoeging “THE MALL” geplaatst.

Het laatste deel van de dakconstructie van de stadskamer wordt overigens momenteel geplaatst. Je kunt nu al een goed gevoel krijgen voor de totale omvang van de ruimte. We kijken verlangend uit naar het moment dat BAM de bouwplaats geheel vrijgeeft voor de aannemers die aan het water en de kades mogen werken. De laatste fase singelherstel is overigens al begonnen, met de kap van een groot aantal bomen nabij Sterrenbos en kabel- en betonwerk bij het Willemsplantsoen. Daar moet ook een bergbezinkbassin worden geconstrueerd.

Reacties

  1. Utrechter2

    De ruimte in het bruggebouw lijkt me heel belangrijk voor beide hotels. Want het poortgebouw is vrij smal.

Reageer