Veel veranderingen

In Nieuws, Reportage door HB7 Reacties

Daar zijn we weer, met zomerse april-foto’s. Onze onvermoeibare correspondent maakte een grote ronde en pakte alle vermeldenswaardige veranderingen in het stationsgebied mee. We noemen: openstelling fietsenstalling Knoop, openstelling Knoop-paviljoen, kappen van bomen in het Willemsplantsoen en aanplant van bomen aan de Rijnkade, nieuwe donkere gevel voormalige V&D-gebouw (straks Primark) is zichtbaar, veiligheidshekjes zijn verdwenen van het bollendak (nu de kraan nog), maximale hoogte hotel Noordgebouw bereikt, inrichting Jaarbeursplein komt in eindfase, WTC is al (bijna) in gebruik, Westerkerk staat in de steigers voor de bouw van een klein hotel met voorzieningen, nieuwe definitieve busbaan/kruising bij FGH Bank in gebruik, de laatste fase van de grote fietsenstalling komt boven de grond. En we zijn vast nog vanalles vergeten. Hier komen ze, het zijn er een heleboel.

Aanvullend nog wat over de bomenkap nabij Geertebolwerk.
Op dit kaartje zie je de locaties van de veertien inmiddels verdwenen bomen. Van nog negentien bomen is een velvergunning aangevraagd. Afhankelijk van het verloop van de bezwaarprocedure wordt besloten of deze definitief moeten plaatsmaken. Verder meldt de gemeente dat de aannemer dit voorjaar met het inrichten van het werkterrein begint. In de zomer zal hij kabels en leidingen in het gebied gaan verleggen. In augustus start de sloop van de spuikoker en de vuilopvang onder de bult en daarna de sloop van de betonnen verkeersbak. In 2020 is het werk afgerond en stroomt het water.

Dit zijn de werkzaamheden die in de maanden maart en april hebben plaatsgevonden: CU Update.

En om mee af te sluiten een sfeerplaatje van Rob:

Reacties

 1. Carel

  Leuk hoor weer allemaal
  komt helemaal goed, lekker aan de nieuwe singel zitten en straks nog meer

 2. J Verschuure

  Erg inzichtelijk. Toch even aandacht voor een woest stukje Utrechts groen, daar aan het Willemsplantsoen.

 3. Herman

  Mooi om te zien wat er allemaal gebouwd wordt, na jaren met onzichtbare voorbereidingen zijn we nu in de fase terechtgekomen dat er vooral zichtbare vorderingen zijn.

  Voormalige V&D pand knapt enorm op! Kunnen ze dat ook niet doen met die foeilelijke jaren 70 ellende van de gevels van het Godebald- en Gildenkwartier of moeten we het daar met alleen een nieuwe plint doen?

  1. Utrechter2

   Ik heb helaas geen antwoord op je vraag maar over het Godebaldkwartier gesproken:

   De ontwikkeling lijkt daar wat vertraagd te zijn: “Eind dit jaar moet er een visie klaarliggen voor het ‘oude’ gedeelte en eind 2020 gaat het naar alle waarschijnlijkheid op de schop. Tot die tijd kan er nog van alles veranderen.”
   https://www.duic.nl/algemeen/handjevol-zelfstandigen-zien-kansen-het-nieuwe-hoog-catharijne/

   Of ‘oude gedeelte’ ook op het Gildenkwartier slaat [want ik wil een grotere Mediamarkt, net zoals in andere steden] weet ik niet.
   De AH opent alvast een vestiging in het Noordgebouw dus is wat minder afhankelijk van wat er in het Godebaldkwartier gaat gebeuren.
   In elk geval ook na 2020, als het water weer terug is in de Singels, nog genoeg activiteit.

 4. Herman

  Gelukkig hebben we de tijd tot 2030!
  Al heeft een communicatie dame ooit de afkorting CU2030 verklaard en volgens haar staat 030 voor Utrecht…..

 5. henk

  Ik heb nog niets gezien van het bouwrijp maken van het parkeerterrein tbv het nieuwe galaxy hotel gebouw. Ik deed 2 maanden geleden navraag over central park. Dat zou in mei beginnen, maar is nu wederom verschoven tot na de zomer.

  Veel veranderingen maar helaas ook weer veel vertragingen. Niet onverwacht, maar wel jammer.

Reageer