Op het dak

In Nieuws, Reportage door HB3 Reacties

Zo, BU pakt de draad weer op. Om te beginnen wat dakfoto’s die Rob alweer enige weken geleden heeft geschoten.
Voor de serieuze stationsgebiedvolgers is er vanavond een raadsinformatiebijeenkomst in het Stadskantoor. Alles over de visie op fase 2. Benieuwd wat er wordt ingebracht en hoe sterk de Croeselaan-antisloop-lobby zich manifesteert. Aanvang 19:30.
Interessant in het kader van de structuurvisie Stationsgebied fase 2: de uitspraak die de rechter vandaag deed over de Nederlandse luchtkwaliteit: die voldoet nog steeds niet aan de EU-normen en de staat wordt gemaand maatregelen te nemen.
Verder in de pijplijn: een verslag van de schouw van afgelopen dinsdag en een overzicht van de opleveringen en openingen die ons te wachten staan in de komende een a twee jaar. Stay tuned.

 

Reacties

 1. Harrie

  Is er eigenlijk een planning voor de bouw van het bollendak? Ik kan nergens vinden wanneer die af moet zijn…

  1. Auteur
   HB

   Uit de contacten die BU de laatste tijd had met POS kregen we de indruk dat planningen nogal schuiven. Er hangen veel dingen samen en het is razend complex met zoveel aannemers en zo weinig ruimte, plus een constructie die niet eerder is gebouwd op zo’n lastige plek. Uiteraard staat veiligheid voorop en er zullen wel pittige discussies worden gevoerd, temeer daar Klepierre haast heeft. Uit het schouwverslag bleek dat sloop van de patatstraat naar achteren is verschoven en eerder lazen we dat ook de Uithoflijn pas later in 2018 kan halteren op centraal. Ga er maar gerust van uit dat alles wat trager gaat. Kijk ook op de sites van bouwers BAM en Boele voor de korte termijnplanningen.
   Voorzetgebouw:
   http://www.boele.nl/project-websites/hoog-catharijne/nieuws/update-13-september

Reageer