Weer een stukje singel

In Nieuws, Reportage door HB3 Reacties

Kijk hoe de bouwbrug bij Vredenburg wordt verwijderd, een fraaie takelklus die gisteren is uitgevoerd. Nu nog de laatste damwanden weg en wat zand afgraven en het begint warempel ergens op te lijken. Wel een beetje doodse hoek zo, met al die harde materialen, de klinkers, grijze natuursteen, het glas en het beton. Hopelijk kan dit najaar de rij van platanen en de manden met waterplanten worden doorgezet. Aan de binnenstadzijde is eigenlijk geen plek voor bomen in de volle grond, want die ontbreekt daar domweg. Wie weet kan de grasoever nog een aardige zitplek worden voor pauzewandelaars. Het is een nieuw stukje stad dat tot leven gewekt moet worden. Anyways, we krijgen er in ieder geval een strook singelwater bij. Waarvan akte.

Singelherstel-fans, dit al gezien: waterindesingel.nl?

En zo was het in 2010:

… en 2011:

Reacties

 1. Utrechter2

  De meeste gezelligheid moet daar van de terrassen komen denk ik zo: de komende maanden (om te beginnen maandag 14 augustus The Barn) staan in het teken van de nodige horeca- en winkelopeningen in het CU2030 gebied. Hopelijk brengt de loop tussen de fietsenstalling Laag Catharijne en de Stadskamer cq. Vredenburg (over de noordelijke Stadskamerbrug) vanaf medio september ook de nodige levendigheid.

 2. henk

  Mooi stukje heren, met de fotos van toen ter illustratie. Hopelijk zijn de resterende damwanden snel weg.

  Is het iemand wel eens opgevallen dat een klein stukje van de stenen aan de standszijde in geel beton lijken te zijn gezet? Zou dat een bewussie zijn? het is wel grappig, een op het oog foutje. Dat mogen ze best zo laten.

 3. herman

  Leuk die serie 2010, 2011, is de rest ook beschikbaar? Levert wel begrip op voor de bouwers en planners, knap dat je vanaf het begin punt de eindsituatie kunt zien en dan al die faseringen kan plannen.

Reageer