Tijdplanning Godebald en Radboud

In Nieuws door HB4 Reacties

Door de vele opvallende bouwactiviteiten die we op straat zien en lijfelijk ervaren, zou je bijna vergeten dat Hoog Catharijne nog steeds druk is met zijn metamorfose. Het speelt zich allemaal achter bouwhekken af en het is moeilijk te doorgronden. Klépierre communiceert alleen het hoogstnoodzakelijke, maar gelukkig zijn er nog de bouwers. Door BAM (entreegebouw, stalling, plein) worden we al enkele jaren goed geïnformeerd. Nu heeft zich daar Boele & Van Eesteren bij gevoegd. Deze aannemer is druk met realisatie van het voorzetgebouw, waarvan de contouren nu goed zichtbaar zijn. Maar B & VE is ook verantwoordelijk voor een stuk van de interieure veranderingen. Afgelopen 3 juli zijn omwonenden bijgepraat. De presentatie staat online en uit dat document heeft BU de tijdfasering gelicht en deze hier voor je handzaam onder elkaar geplakt. Merk op dat de tweede fase van het voorzetgebouw parallel loopt aan de tweede fase van het Stationsplein (SPO). In de eerste fase wordt verreweg het grootste deel gerealiseerd. Uit de schema’s blijkt niet precies wanneer de loopstroom over het plein wordt omgelegd. Het is ergens tussen november en februari. Bekijk de schema’s en oordeel zelf. Ten opzichte van de planning die Boele in augustus 2016 heeft gepresenteerd, loopt de realisatie van het voorzetgebouw zo’n drie a vier maanden achter.
De aannemer heeft op deze pagina tweewekelijkse updates. Zo nu hoef je niets meer te missen en kun je je vrienden en kennissen imponeren met precieze uitleg over wat zich achter de schermen afspeelt. Het enige wat we nu nog niet weten is de fasering van Gildenkwartier, Moreelseparkkwartier en de plinten. Dat zal nog wel op de tekentafel liggen. En het is niet gek om te stellen dat het pas ergens ver in 2019 staat te gebeuren. Tegen de tijd dat de metamorfose van het complex is afgerond heeft het zo’n twaalf jaar in beslag genomen.

 

Informatieve 3D’s:

 

Reacties

 1. Atilla Vigh

  Mooi overzicht, jammer dat onze vrienden van Kleppiere niet zo veel loslaten van Gildenkwartier en Moreelseparkkwartier.
  Het zou me niet verbazen als de Mediamarkt een verdieping extra krijgt, daar HC nu echt een “leefbaar” +2 niveau krijgt. De plint zal daar geen soelaas kunnen bieden, daar de parkeergarage daaronder zit en die zal echt wel blijven. Gaan ze nog een oplossing bieden voor de laad-en losplek voor de Mediamarkt, gezien zich dat straks in een compleet auto/busvrij gebied bevind.

  1. Auteur
   HB

   Laden/lossen van Mediamarkt krijgt een ontsluiting aan de Catharijnesingel. Daar komt een enorme roldeur naast de fietsenstalling, ik neem aan ook voor klanten die afhalen.

  2. Martijn

   Mijn hoop was dat de gevels in Gildenkwartier en Moreelseparkkwartier werden recht getrokken zodat er een rechte gang ontstaat met aan het einde een in/uitgang. Maar aan de nieuwe Mc Donalds te zien gaat dat niet gebeuren.

Reageer