Opening north mile HC op 5 april?

In Nieuws door HB16 Reacties

[update] We hebben van Klépierre de bevestiging dat dit deel begin april open zal gaan. Datum noemt het bedrijf niet.

BU heeft opgevangen dat een van de modeketens in het nieuwe entreegebouw op woensdag 5 april a.s. open zal gaan. Dat betekent dat de nieuwe noordelijke looproute in gebruik zal zijn. Dan kun je vanaf Vredenburgplein via twee ingangen hoog Catharijne betreden, vervolgens door de Stijlkamer, de Stadskamer en het Poortgebouw gaan, dan door de nieuwe Singelborgpassage en daar weer in het oude complex arriveren. De metamorfose aldaar is inmiddels in volle gang. De noordpassage wordt een beetje naar het oosten verschoven en zal twee verdiepingen hoog worden, zoals alle passages in het nieuwe complex. Gildenkwartier is goeddeels afgetimmerd en van de bekende oude huurders zit alleen Mediamarkt er nog.

Nog een maandje en we zullen zien wat vijf jaar bouwput heeft gebracht. Landelijk nieuws van een lokaal feestje, dat zal het zeker worden.

We hebben er even de planning van oktober 2016 bijgepakt. Het gaat om “Q2 first part”.

De afbouw is in volle gang. Hier wat (kleine) plaatjes van BAM.

Afwerking plafond bruggebouw over Catharijnesingel

Afwerking plafond bruggebouw over Catharijnesingel

De opening boven de weg, boven de ingang van het Poortgebouw, krijgt een 3D variant van de plafondafwerking van de tunnel. Het lijkt abstract, maar misschien wordt het een afbeelding.

De afwerking van het plafond van de “verkeerstunnel” bij Radboudkwartier is in volle gang. Dit werk zal nog de hele maand april doorgaan. Er verschijnen lichtgrijze panelen met fijne diagonale strips voor verlichting. Deze oplossing benadrukt dat je hier door een gebouw rijdt. Omdat op die plek ook veel ingangen en toegangen zijn gepland, maar er ook serieus verkeer moet worden afgewikkeld, wordt het interessant om te zien of hier de papieren plannen ook gaan werken zoals men hoopt.

Ondertussen is het werk aan de brug aan de noordzijde van de Stadskamer begonnen, net als de bestrating van Hollandse Toren.

Opmerkelijk is dat in de nieuwe HC-passage van Singelborg de antraciete natuurstenen vloer er weer uitgehakt wordt. Op de foto’s is te zien dat men zich heeft bedacht en dat de oude warme en lichte kleur van het oorspronkelijke HC blijft. BU vermoedt dat de Fransen hebben ingegrepen. Heel verstandig.

Reacties

 1. Henk

  Ieder kwartaal nu iets om naar uit te kijken. Het oogsten is begonnen. 2e kwartaal entreegebouw, 3e kwartaal stukje gracht weer verder klaar + bezinkingsbasin, 4e kwartaal plein oost, (parkeergarage Al wel teveel vertraging hebben om dat nog te halen. 1e kwartaal WTC Etc etc.

 2. Maarten

  Het blijft in mijn ogen toch echt een rommelig geheel. Sfeerloos, karakterloos, laat staan een architectonisch hoogstandje. Ik zie vooral héél veel vierkante meters extra winkeloppervlak en appartementen om maar geld te verdienen. Het is nieuw, het is netjes, maar het is toch verre van iets om trots op te zijn. Je zult mij er nooit gaan zien iig. Ik loop liever een blokje om.

 3. Koen

  Maar die winkel kan er toch ook komen zonder dat de doorgang af Is? Ingang aan vredenburgplein?
  Welke winkel is dat eigenlijk?

  1. Apostle

   Waar heb je het over? Heb het artikel 3x gelezen maar ik snap nog steeds niets van je reactie.

   1. Utrechter2

    Inderdaad. Waarschijnlijk heeft Koen het voorgaande topic gemist waarbij het iedereen opviel dat er geeneens open etalages waren aan de buitenzijde, laat staan extra winkeltoegangen. En uitgaande van een winkel die zijn deuren binnen het entreegebouw heeft lijkt me een pre-opening onwaarschijnlijk.

   2. Koen

    Ik had bedacht dat ze die ingang aan het plein wel open konden gooien zodat mensen bij die nieuwe winkel terecht kunnen via de hal daar oid maar dus niet door kunnen lopen naar CS. Dus entreegebouw wel open, stadskamer (nog) niet.

  2. Auteur
   HB

   In theorie zou dat kunnen. Maar waarom zouden ze dat doen? Het schema van Klépierre spreekt van de openstelling van de noordelijke looproute in Q2. Eind van het jaar komt dan de route door het nieuwe entreegebouw, over het stationsplein erbij.

   1. Utrechter2

    Voorzetgebouw bedoel je toch in Q4?

 4. herman

  Blijft een leuk en interessant project, wat er precies allemaal gebeurt was lang moeilijk te doorgronden, maar het beeld wordt steeds helderder. Het wordt er in ieder geval beter op, maar dat was niet zo moeilijk.

 5. WP

  De term ‘Historic City Center’ op de plattegrond vind ik wel opvallend. In het buitenland en toevallig juist ook Frankrijk zie je vaak bewegwijzering voor wandelaars naar het ‘nieuwe’ en het ‘oude’ centrum. Zou Utrecht ook die kant op gaan nu er ten westen van Utrecht CS het ‘nieuwe centrum’ uit de grond gestampt wordt?

  Ik zie het al helemaal voor me, want het gebeurt al een beetje 🙂 Het historisch centrum voor de toeristen, met overal horeca, met steeds minder ketens en het nieuwe centrum vol met ketens.

 6. Ramon

  Gezien het huidige tempo van afwerken van de winkels lijkt het me ook sterk dat het veel langer duurt als 4 weken voor de boel opengaat.

Reageer