Bouw Sijpesteijnflat aanstaande

In Nieuws door HB6 Reacties

De bouw van de woontoren aan de Van Sijpesteijnkade gaat in februari starten, aldus CU2030. Er komt daar een slank gebouw van 90 meter hoog met 270 (huur)appartementen. Oplevering is gepland in 2018. Eind januari worden de meeste panden gesloopt. Nummer 25 valt onder de Monumentenwet en zal worden gerestaureerd en krijgt een functie voor het appartementengebouw. Op dat pand komt een dakterras. De grond is van NS en die heeft de erfpacht over gedragen aan Wessels Zeist, de ontwikkelcombinatie die de toren gaat realiseren. (Dit bedrijf is momenteel ook actief met de vernieuwing van de voormalige kantoren aan de Kaatstraat, project de Korenschoof.) De architect is OZ Architecten. Voor de bouw wordt het fietspad een stukje verlegd.
Lees hoe het ontwerp tot stand is gekomen.

Reacties

 1. Bahco

  ’t Is een beetje off-topic, maar toch: Heeft de Sociale Dienst ook al aan de Kaatstraat gezeten?

  Uiteraard is mijn geheugen ook niet perfekt, maar ik weet niet anders dan dat ze aan de Westerdijk zaten totdat dat vernieuwbouwd werd, waarop de dienst via een intermezzo aan de Jacobsstraat naar het nieuwe stadhuis toog.

  Aan de Kaatstraat zaten, tot de oplevering van dat nieuwe stadhuis, de GGD, de BOA’s, Inburgering en nog zo wat.

 2. TP

  Als ik het goed begrijp wordt dus het hele rijtje aan de Sijp gesloopt. Maar is er alleen een plan voor de locatie van het witte rijksmonumentale gebouw en er direct naast richting het spoor. Is er al iets bekend voor de andere plots?

  1. Auteur
   HB

   Dat worden ook woningen. Bouw kan pas plaatsvinden als plannen voor De Hoge Dame (kantoorgebouw) rond zijn. Heeft o.a. met parkeergarage te maken. Van De Hoge Dame is een voorlopig ontwerp in voorbereiding. Dus wie weet gaat dit ook in 2017 van start. Want bestemmingsplan is rond.

Reageer