Inntel Hotels in Noordgebouw

In Nieuws door HB12 Reacties

Inntel Hotels vestigt zich in het Noordgebouw, zo maakte Dura Vermeer Vastgoed deze week bekend. Het wordt een viersterrenaccomodatie met 162 kamers. Intell heeft hotels in zes andere steden in Nederland, waaronder de bekende Zaanse Huisjes in Zaandam. De Utrechtse vestiging opent in 2018 onder de naam Utrecht City. Hieronder het persbericht van Dura Vermeer. Terzijde: het is nog steeds niet bekend met welke hotelketen Klépierre in zee gaat voor het Poortgebouw.

[integraal persbericht]

Inntel Hotels en Ontwikkelingscombinatie Noordgebouw Utrecht vof (Dura Vermeer Vastgoed en VORM Ontwikkeling) hebben de turn-key koopovereenkomst getekend voor het hotel in het Noordgebouw te Utrecht. Nadat op 14 maart 2014 de ontwikkelovereenkomst van het Noordgebouw tussen de Gemeente Utrecht en Ontwikkelingscombinatie Noordgebouw Utrecht vof was getekend is het hotel van het Noordgebouw in samenwerking met Inntel Hotels tot een definitief ontwerp gebracht.

Karin Geurts, directeur Inntel Hotels: “Een hotel in Utrecht toevoegen aan onze hotelgroep stond hoog op ons verlanglijstje. Ik ben trots dat we dit hebben kunnen realiseren en kijk erg uit naar de opening van ons nieuwe hotel.” David Snelleman, directeur Dura Vermeer Vastgoed: “Het Noordgebouw kent een grote diversiteit aan functies. De onderscheidende hotelformule van Inntel Hotels sluit uitstekend aan bij onze visie op het Noordgebouw.”

UTRECHT CITY
Het 4-sterren hotel krijgt 162 luxe kamers met onder andere sauna’s en whirlpools. Op de begane grond en eerste verdieping bevindt zich het restaurant. Op de bovenste – 11e – verdieping zijn de (vergader)zalen alsook een wellness-ruimte met sauna’s en een zwembad. Het hotel krijgt de toepasselijke naam Utrecht City.

NOORDGEBOUW
Het Noordgebouw komt direct naast het nieuwe Utrecht Centraal en Hoog Catharijne. Het gebouw onderstreept de dynamische uitstraling van de stad Utrecht. Het Noordgebouw is circa 23.000 m2 groot en bestaat uit de functies kantoren, wonen, retail en hotel met horeca.

Het Noordgebouw is een ontwikkeling van Ontwikkelingscombinatie Noordgebouw Utrecht vof (Dura Vermeer Vastgoed en VORM Ontwikkeling) in samenwerking met NIC Re | Development. Het ontwerp is van MONK Architecten en de realisatie is in handen van Dura Vermeer Bouw Hengelo.

[einde persbericht]

Reacties

 1. Karel

  Vraag me af hoeveel hotels we er nog bij moeten willen hebben in Utrecht, volgens mij is het tekort toch inmiddels wel omgebogen naar een overschot. Tenzij we natuurlijk straks een tweede Amsterdam willen zijn met het geluid van permanente rolkoffers door de straten van de (vergeleken Amsterdam veel kleinere) binnenstad. Heeft de politiek hier al eens een duidelijker antwoord op?

 2. Utrechter

  Het enige wat ik me kan bedenken is dat het per categorie bekeken moet worden.
  Uit mijn hoofd is KAREL V het 5 sterren hotel.
  Dit wordt het 4 sterren hotel, en met Stay Okay is er een mooi budgethotel op een toplokatie bijgekomen (Neude).
  Dus ik weet nog niet welke sterrren ingevuld moeten worden 😉

  O ja hoeveel sterren heeft het nieuwe Van der Valk aan de A12?! Want inderdaad voor de hotels die minder gunstig gelegen zijn kan het zuur worden. De afhankelijkheid van de Jaarbeurs en van stuntprijzen wordt dan groter.
  Van de andere kant kan de aanwezigheid van voldoende hotels wellicht het voor de gemeente makkelijker maken om grote bedrijven te trekken. Die willen dat voor hun internationale collega’s makkelijk kunnen logeren op een praktische en qua agendaverplichtingen .een aantrekkelijke plek (lees dicht bij kantoor, dicht bij goed OV,)

 3. Ramon

  Utrechter, het nieuwe van der Valk , wordt hun eerste 5 sterren hotel in NL!

  Dit hotel in het Noordgebouw zit zo ongelofelijk goed daar, die kunnen toeristen trekken die in een paar dagen Utrecht en Amsterdam willen zien, 25 minuten met de trein!

  1. Utrechter

   Dank voor de informatie! Leuk om te horen dat Van der Valk het weer hogerop zoekt.

   Over het noordgebouw. ook elk kwartier een trein naar Schiphol, precies 30 minuten.
   Wie weet kan dit hotel in het noordgebouw wat toeristen van Amsterdam afsnoepen als de vertrouwde hotels daar allemaal volgeboekt zijn. Maar zonder kortingskaart is een retourtje Amsterdam niet goedkoop 15 euro. Zeker met 2 personen moet het verschil in de kamerprijs aanzienlijk zijn (30 euro dus) om om financiële redenen in Utrecht te boeken. Van de andere kant mensen die een 4 sterren hotel boeken hebben andere afwegingskaders en zullen wellicht minder snel tegen volgeboekte kamers in A’dam aanlopen…..

 4. Apostle

  Komen flink wat grote hotels bij, Inntel, Van der Valk, Poortgebouwhotel en natuurlijk nog het Amrathhotel bij de Jaarbeurs. Benieuwd of ze dat allemaal een beetje vol gaan krijgen.

 5. Pim

  Ik ga het toch even vragen: een zwembad op de 11e verdieping? Ik tel hier vooraan maar zes verdiepingen. Wordt het gebouw dus veel hoger? Of wordt het hotel gebouwd aan het eind op de hoek: dat lijkt meer verdiepingen te hebben. Dus dan ligt het aan het perspectief van dit plaatje.
  Het plein lijkt aan die kant toch al behoorlijk smal te worden (zeg maar de toegangsstraat naar CS); zo wordt het alleen maar donkerder.

  1. Auteur
   HB

   Ik voeg aan het bericht een impressie toe, gezien vanaf Smakkelaarsveld. De 11e verdieping is de op een na hoogste.

  2. Utrechter

   Je hebt gelijk! Het licht komt de hele dag van het westen en dat had vrij spel voorheen. Het is iets om mentaal al vast rekening mee te houden.

 6. bashe

  Voor het gevoel van ruimte zal het veel uitmaken, het stationsgebied wordt erg volgebouwd. Voor het directe zonlicht iets minder. De oriëntatie van het stationsplein is min of meer NNO-ZZW. De schaduw van het Noordgebouw valt in de ochtend over de sporen en draait daarna over het Smakkelaarsveld richting Stationsplein. Als ik het zo’n beetje inschat zal alleen aan het begin van de zomeravond de schaduw van die 11 verdiepingen het Stationsplein zelf op draaien. Al met al natuurlijk altijd meer zonlicht dan we kregen met de overdekte passage…

Reageer