Oogstmaand

In Nieuws door HB3 Reacties

Veel te doen, nu het jaareinde op ons afkomt. Dingen moeten klaar, overgedragen worden, besproken zijn. Hier wat interessante data.

Woensdag 30 november, als onderdeel van een meerdaags Belgisch staatsbezoek komen Koningin Mathilde en Koningin Máxima kijken op het nieuwe Centraal Station en in het stationsgebied. (Aannemer Besix is Belgisch, dat zal de reden zijn.)

Dinsdag 6 december, een vervolg op het stadsgesprek over het nieuwe centrum. Presentatie voorstel structuurvisie en discussie. Drie tijdstippen mogelijk, aanmelden verplicht.

moreelsebrug_8034280_wm
Woensdag 7 december: opening station met filmprogramma Utrechtse cineasten in popup-bios. Aansluitend tot 11 december een tentoonstelling over oude Centraal Station op spoor 4.

Er zijn twee boeken verschenen ter gelegenheid van oplevering van het station:
utrecht_centraal_8034285Utrecht Centraal is een historisch fotoboek, een uitgave van het Spoorwegmuseum, Utrechts Archief en W books. Veel nostalgie, prachtige foto’s, mooi overzicht over de periode 1843 tot 1970. Een paar foto’s zijn van de hand van BU’s Rob.
Het tweede wordt a.s. dinsdag aan de wethouder gepresenteerd: Een nieuw Utrecht Centraal, een uitgave van Matrijs. Alles over de planvorming en de totstandkoming van het station en omgeving, met veel mooie foto’s. Een paar hoofdstukken zijn van de hand van uw BU-blogger.

Zondag 11 december: nieuwe dienstregeling OV treedt in werking

Woensdag 14 december: pre-opening Kineopolis met premiere Star Wars-film ‘Rogue One: A Star Wars Story’ in grote hypermoderne zaal

Woensdagavond 14 december: Discussieer mee over “Samen stad maken: het spel en het speelveld“, in Het Huis aan de Boorstraat

Vrijdag 16 december: Moreelsebrug in gebruik  (eind december: opening Dafne Schippersbrug)

Dinsdag 21 december: praat en denk mee met OLC: “Hoe krijgen we het Westplein autoluw?” Aanmelden is nodig en kan hier

untitledWat vergeten? Reageer.

Om de oogsttijd nog eens extra te benadrukken gaan we een fotoreeksje voor je maken van gebouwen die net uit de steigers zijn. Deze volgt zodra mooi weer en een uurtje vrij.

 

 

Reacties

 1. utrechter2

  Prachtig boek over het oude Utrecht Centraal inderdaad. Als internetter, en speurders naar oude foto’s, hield ik er rekening mee dat veel foto’s mij al bekend zouden zijn maar dat viel reuze, reuze mee.

  Ik was trouwens staande gehouden, niet aangehouden, omdat ik me aan een beveiliger met een ouder type bedrijfspas bekend had gemaakt (toen ik hem iets vroeg). Dat moest toen toch even via via geverifieerd worden. Ik ga er maar vanuit dat de verhoogde waakzaamheid verband houdt met 30 november en 7 december.

 2. Utrechter2

  De stationsopening is geweest maar deze week de openingen die het meest verrassend zullen zijn: de bios en de brug!

  Het volgend oogstjaar is 2018:

  Uithoflijn! Maar ook:
  (voltooing) fietsenstalling en daarmee ook voltooing stationsplein
  (voltooing) Voorzetgebouw (onderdeel ombouw Hoog Catharijne)
  Noordgebouw
  Zuidgebouw (Het Platform)

  allemaal bij elkaar, en verder, aan de Jaarbeurskant:

  Knoopgebouw
  WTC
  Parkeergarage Jaarbeursplein

  Iemand nog aanvullingen?

  Maar ook 2017 is leuk genoeg!

Reageer