Fotorepo: Kinepolis en meer

In Nieuws, Reportage door HB15 Reacties

[update] Het gaat heel snel met de bioscoop. Opening 14 december met de eerste zes zalen. In februari is alles klaar. Rob maakte een rondje en zag onder andere hoe het beeldmerk op zijn plek werd gehesen. Reclame op zo’n drukke en prominente plek, daar wil je maximaal van profiteren. Verder zie je vorderingen bij de Knoop en op het Jaarbeursplein, geschoten vorige week.

Meer interieurfoto’s hier.

Reacties

 1. eva

  Ik begreep van een medewerkster van de store in HC dat de eerste 6 zalen al begin december open gaan.

 2. Bill

  G. Plaat: Inderdaad, de grootste beeldbepalende projecten in centrum afgewerkt met golfplaten, hoe verzinnen ze ‘t…?!!!! Armoe troef bij deze ontwikkelingen…

 3. Berend

  Op dit blog doen wij graag aan vergelijkingen. Rotterdam Centraal versus Utrecht Centraal, D.S.brug versus Moreelsebrug… Dus laat mij (om te laten zien dat vergelijkingen ook weleens de andere kant op kunnen gaan) een duit in het zakje doen.
  Ik vind Cinemec Leidsche Rijn mooier dan wat hier aan het verschijnen is. Maar Kinepolis kan qua lelijkheid in de verste verte niet tippen aan Pathé Schouwburgplein in Rotterdam!

 4. Auteur
  HB

  Eigenlijk vind ik de pretentieloosheid van het geheel ook wel een verademing. Gewoon zalen op elkaar als een stapeltje boeken. En tussen al het koele glas- en staalgeweld dat er straks omheen zal verschijnen speelt het gebouw zijn eigen esthetische rol. Benieuwd of het levendigheid gaat brengen in het gebied. De omgeving werkt nog niet zo mee.

 5. Herman

  Als de stoelen maar lekker zitten, je vlakbij kan parkeren en er goede films draaien dan loopt het vanzelf vol.
  Bezoekers hebben niet altijd de behoefte om daarna de kroeg in te duiken, zij die dat wel willen zullen hier niet snel komen. De wandeling naar de echte stad is lang, saai en onaantrekkelijk.

  1. Utrechter

   Dat viel me ook op toen het eenmaal gebouwd werd. Waarschijnlijk verliezen ze op de mensen die tijdens het shoppen spontaan op het idee komen maar ze gokken erop dat het gecompenseerd wordt door de mensen die kunnen komen vanwege de verbeterde bereikbaarheid met de auto en het station (vooral t.o.v. voormalige vestiging aan de Oudegracht).

   Is het bij de Jaarbeurs nog steeds verplicht dagtarief voor een auto? Want dan gaat mijn verhaal niet op….

 6. M

  Ja, de golfplaten zijn lelijk. Ze sluiten wel goed aan op de omgeving, want de jaarbeurs bestaat natuurlijk ook uit golfplaatdozen. Was dit een eis van de welstand?

  Wat bereft afstand tot het centrum, die wordt een stuk korter als de Moreelsebrug af is. Dan zit je ook lopend zo op de Mariaplaats. Bovendien loop je dan buitenom, en niet over CS en HC, want dat gaat idd niemand doen.

 7. WP

  Zoals vaker gezegd is er aan de noordzijde van CS een wandelstrook waardoor je niet door CS hoeft en niet door de poortjes. Hc is onoverkomelijk 🙂

 8. Joey M

  Ik snap niet dat ze de buitenkant niet een andere kleur hebben gegeven. Afhankelijk van het licht is het soort goudkleurig tot vies geel met groene zweem. Het gesnipperde rood van Cinemec Leidsche Rijn is aardiger en doet ook recht aan de gedachte van rood pluche waar theater en bioscopen bekend om staan. Bovendien had het die hoek ook meer kleur gegeven. Jammer. Maar goed…het is toch een hoek waar je niet voor de schoonheid en karakter komt. Ik houd het gewoon op mijn Springhavertje en LHC.

Reageer