Bouwaanvraag fietsenstalling en zuidelijk forum

In Nieuws door HB6 Reacties

Terwijl alle ogen gericht zijn op de vele bouwwerkzaamheden gaan de voorbereidingen voor nieuwe projecten verder. Hier de aanvraag voor de omgevingsvergunning voor het zuidelijke forum, het verhoogde voetgangersgebied, tussen station en Moreelsebrug. Daaronder valt een fietsenstalling in de stijl van de bestaande Jaarbeurspleinstalling, maar met iets kleinere capaciteit. Hij is vooral bedoeld voor OV-reizigers uit Dichterskwartier, Parkhaven en verder.

Nieuwe aanvraag omgevingsvergunning, het bouwen van een fietsenstaling en een verhoogd publiek voetgangersgebied aansluitend aan het bestaande Stationsplein West en de Moreelsebrug, Mineurslaan, nabij Beatrixgebouw en Knoopkazerne te Utrecht, HZ_WABO-16-26628

Over de inrichting van het verhoogde voetgangersgebied is het afgelopen jaar veel te doen geweest in de Welstandscommissie. Daaraan proefde je de worsteling om van zo’n betonnen draak nog iets prettigs te maken. Over een paar jaar zal de gehele Mineurslaan overkapt zijn. Het voetgangersgebied zal vooral door bezoekers van de Knoop-kantoren worden gebruikt, maar het biedt ook een nieuwe toegankelijkheid voor het Beatrixgebouw aan de oostzijde.

Hier wat foto’s van de bestaande situatie.

 

Reacties

 1. Apostle

  Volgens POS zou de bouw hiervan in september beginnen maar ik he het vermoeden dat ze dat niet meer gaan halen. Toch?

 2. Apostle

  En ik vind het wel bizar dat we anno 2016 nog steeds dit soort aanvragen niet online in kunnen zien maar een afspraak moeten maken om deze op het stadskantoor te gaan bekijken.

  1. Auteur
   HB

   Ik vermoed dat VTH dat zelf ook vind. Nu krijg je de documenten mee op USB-stick. Laten we als proef op de som een aanvraag doen om ze via wetransfer te sturen.

 3. Herman

  Ben vooral benieuwd hoe de donkere holen en gaten onder het verhoogde deel worden ingevuld?
  Wordt dat allemaal fietsenstalling e.d. of komt er ook een HC 2.0?

 4. Marco Knol

  Foto’s van de trappen van de Moreelsebrug; Ik denk dat ik daar wel op de fiets naar beneden kan. Dat maakt die route dan misschien toch nog de moeite waard. 😉

  Ik had trouwens zelf het idee dat de Mineurslaan aan de zuidzijde meer een soort “straat met muur” werd en dat het loopgedeelte op niveau 1 vooral de bovenkant van de fietsenstalling en looproute richting kantoren.

Reageer