OV-terminal in kleur

In Nieuws, Reportage door HB15 Reacties

Als je ’s avonds het interieur van de gecompleteerde OV-terminal fotografeert in HDR, dan krijg je zowaar wat warmte en kleur. Oordeel zelf.

_RL13953_HDR_wm     _RL13969_HDR_wm  _RL14006_HDR_wm _RL13960_HDR_wm _RL13985_HDR_wm

Reacties

  1. Henry

    Mijn eerste indruk: een grauwe kille ruimte die niet ‘af’ voelt. Met name de cannelures in het plafond doen mij denken aan een loods. Het feit dat HDR nodig is om de kleur eruit te laten springen zegt mijns inziens genoeg.

  2. Gerben

    Over smaak valt niet te twisten maar ik vind het nieuwe station, modern mooi, licht, zeer overzichtelijk, ruim en daardoor een uitstekende overstapplaats voor de zeer grote aantallen mensen die dit station nu eenmaal moet verwerken. Ik kom er dagelijks en met plezier. Als ik buitenlands bezoek heb zijn die ook altijd zeer onder de indruk, met name die uit Frankrijk waar men zich moet behelpen met het mooie maar totaal niet handige en onoverzichtelijke Gar du Nord et Gar de L’Est. De oplossing om fietsen onder te brengen onder aansluitende pleinen is ook uitermate prettig en fraai en zal waarschijnlijk op vele plekken in de wereld, waar ze jaren achterlopen als het gaat om fietsvervoer en fietsenstallingen, in te toekomst navolging gaan vinden. Azijnzeikers mogen blijven roepen wat ze wilen en zullen dat ongetwijfeld ook blijven doen, we zijn tenslotte in Nederland, maar ik zeg: Goed gedaan Prorail, NS en Utrecht. Ben er blij mee!

  3. Joey Water

    Was onlangs in Rotterdam. Gekozen voor een natuurstenen tegen met wat rood-tinten…aan het plafond houtdelen…staat al een stuk warmer. Ze hadden in Utrecht iets moeten doen met de keuze voor tegels of plafond. Mooiere , indirecte verlichting zou al schelen. Of gewoon nog meer van die gekleurde bloempotten en houten banken neerzetten.

    1. WP

      Vind het wel een goed idee om het plafond van Utrecht CS ook met hout af te werken! Gewoon dunne planken die meedeinen met de welvingen van het dak. Lijkt me prachtig!

    2. Maarten

      Met hout afwerken is inderdaad heel mooi, maar wat als ze een rood detail tegen het plafond doen? Bijvoorbeeld de aanhechtingen van die lichten rood maken, als een verwijzing naar de vorige hal!

      Misschien is er ook iets te bedenken om het spoor-patroon van het oude station in een moderne uitvoering terug te laten komen…

  4. Monique

    Het valt mij niet tegen, maar ik vond het oude station toch leuker. Maar ik moet altijd wel wennen aan veranderingen .

  5. Dirk

    Het nieuwe station is een gigantische verbetering.

    Complimenten voor de NS, prorail en de gemeente Utrecht. Het is een bijzonder complex project geweest.

  6. Martijn

    Ik vind het ook een hele verbetering ten opzichte van wat er eerst was.
    Ik ben benieuwd als alles is afgewerket, bijvoorbeeld hoe het eruit ziet als alle led-strips rond alle (rol)trappen en liften werken. Dat zal ook wel een bepaald effect geven.

  7. Marco Knol

    Het is een stationshal. Had het mooier gekund? Ongetwijfeld. Zeker het plafond. Maar ik loop meestal niet omhoog kijkend door een station. Al met al vind ik het wel wat hebben. Ruim, licht en functioneel. Prima wat mij betreft. De enige vraag die ik heb is wanneer die winkels uit de hal verdwijnen. Met meer passanten heb je meer ruimte nodig. Die kan gecreëerd worden door shops te verwijderen. Hebben we eindelijk ook een soort van toekomstbestendig station. 😉

  8. WP

    Ik hoop toch zo dat er ooit nog wat geld gevonden wordt om het plafond af te krijgen! Pas dan krijg je volgens mij het station wat de architect bedacht had!

  9. Maria

    IK vind de OV Terminal Utrecht Niet Mooi. De oudere stationshal Utrecht vond ik veel beter en overzichtelijker. De Architecten zijn wel erg Trendy en overdreven te werk gegaan. Het lijkt Schiphol wel het Nieuwe Centraal Station in Utrecht. Al dat Glas en ook nog een Glazen Plafond. Het is dat het gedateerde bus station waar de stadsbussen aan kwamen en ook weer vertrokken nogal somber was en oud . Ik vind wel dat dit vernieuwd moet worden wat ook gebeurd. En ook nog het Muziek Theater wat eerst op het Vredenburg zat en waar Nu appartementen staan. Dit moest zonodig verhuizen naar een Hoge Etage in een Hoog Gebouw aan het Vredenburg. Allemaal veel te Trendy en te Modern. Heeft de Gemeente |Utrecht hier ook nog accoord voor moeten gaan?? Voor mij had alleen het Oude en Gedateerde Busstation Vernieuwd moeten worden wat ook gaat gebeuren. De Rest hadden zij zo moeten laten staan. Nogmaals Het Nieuwe Centraal station Utrecht het lijkt Schiphol wel. Sfeer loos en veel te trendy. Zonde van al het geld

    1. Apostle

      Wat een onzin, het oude station was een aan elkaar gebakken samenvoegsel van chaotische bouwstijlen, compleet onoverzichtelijk en veel te klein. Het was een onbruikbare ramp. Nooit door de Jaarbeurstraverse gelopen? Wat een hel was dat. Nee, blij dat die oude troep weg is. Net als dat oude benauwde muziekgebouw. Het Vredenburg is er ook flink op vooruit gegaan, was een plein zonder identiteit en fatsoenlijke wanden.

  10. Simba

    Het is een karakterloze maar functionele mega-hal geworden. Dat plafond is toch echt om te huilen. Om nog maar niet te spreken over de afwerking van de perrons onder die enorme betonplaat. Wat een ambitieloze armoe.

  11. Auteur
    HB

    Om een tegengeluid te laten horen: de nieuwe westelijke perrons zijn wel geslaagd. De perrons en kappen zijn breed, veel licht door het brede glas, de lichte (helaas erg besmettelijk, dus snel gaan kijken) vloertegels in onregelmatig patroon, het stoere meubilair dat een donker accent geeft. Ook mooi is de ruimte die ontstaat waar de Moreelsebrug de perronkappen doorsnijdt.
    Als dit afwerkingsniveau wordt doorgezet naar de oostelijke perrons, dan krijgt de begane grond enig cachet. Dan moeten ze de rest van de onderwereld ook wel aanpakken.
    Al die lichte, vlekloze oppervlakken. Geniet er nu nog maar van…

  12. Ben

    Ben er nu een paar keer geweest. Het is echt een hal geworden. En het plafond is echt lelijk. Utrecht kan niet pronken met dit nieuwe station. Het is saai geworden.

Laat een reactie achter op Marco Knol Reactie annuleren