Sloop Leeuw

In Nieuws, Reportage door HB7 Reacties

Kantoor Leeuwensteyn, ofwel Jaarbeursplein 15, was met zijn twee broers, de sporthal en de parkeergarage het eerste stuk van winkel- en zakencentrum Hoog Catharijne dat in 1969 werd opengesteld. Nu rest er nog slechts een miezerig betonnen karkas op een grote hoop puin. Kijk hoe de laatste stukjes trappenhuis worden fijngeknepen in een nevel van water en vallend gruis.

En als bonus, een stukje van de bouwwerkzaamheden, rond 1968. Op de achtergrond onmiskenbaar de Neudeflat, een van de weinige hoge gebouwen destijds, met achter de bouwplaats loodsen van vermoedelijk Van Gend en Loos. Later zouden de goederenrails en de loodsen plaats maken voor een parkeerterrein.

Reacties

  1. Herman

   Inderdaad, wat een schandaal, had begrepen dat de renovatie eruit zal bestaan dat de bovenste 16 etages eraf gesloopt zouden worden.

 1. Herman

  Ondertussen zijn bijna 2 van de 3 kansloze, saaie, betonnen geestdodende afschuwelijke uitgeleefde krotten weg.
  Nog een te gaan!

  1. Anoniem

   En dan het Beatrixtheather nog, zal ook lekker opruimen. Of zeg ik nou iets heel raars.

Reageer