Nieuw Hoog Catharijne in promo-video

In Nieuws door HB17 Reacties

Klépierre heeft voor zijn grootste winkelcentrum in portfolio een maand geleden een uiterst gelikt filmpje online gezet. Hierin draait het om de ouderwetse upmarket koopbeleving, met blije millennials en flagshipstores zover het oog reikt. Door zijn droomsfeer is het zelfs een beetje griezelig. Maar BU is geen doelgroep, dat hebben we allang door, we blijven onze boodschapjes in Godebald, op de Straatweg en in de binnenstad doen. Daarom kijken we vooral naar hoe de gebouwen, de ruimtes, de kleuren en de materialen zijn gevisualiseerd.

Dit is de meest recente stand van zaken, inclusief het deel op Stationsplein Oost met het bollendak. TiVre is te zien zoals het is gerealiseerd. Als je goed oplet kun je ook de vormgeving zien die is gekozen voor het tussengebouw, de overgang van het oude complex naar het markante Poortgebouw met het hotel. Benieuwd of Klépierre de sjiek uit het filmpje gestand doet, of straks toch toegeeft aan de reclamedruk van de huurders die op de dubbelhoge winkelpuien schreeuwerige led-schermen en what have you installeren.

Merk op dat de sparingen in de Stadskamervloer uiterst transparant zijn. We dagen BAM en Klépierre uit dat te realiseren zoals gevisualiseerd – dat zou wat zijn.

Stadskamer

Misschien wil een BU-volger nog meer markante screenshots maken en opsturen, dan voegen we deze ook nog toe.

Hier komt het:

Reacties

 1. Herman

  Mooie, blije, welvarende jonge mensen genoeg….

  Maar tussen het geblalalalala door is wel een beetje te zien hoe het kan worden, al heb je nog steeds fantasie nodig en is het soms lastig om te bedenken waar wat is.

  We laten os verassen, maar een ding is zeker, in het echt ziet alles er heeeeeel anders uit!

 2. Berend

  The Mall of America probeert klanten te lokken met een soort van overdekte Efteling. Bangkok en Dubai willen daar overheen bieden met in-mall aquaria. Maar nergens ter wereld, behalve in Utrecht, kun je met een rondvaartboot dwars door een shopping mall heen varen.

  Toch niet zo gek dat Klépierre HC gebruikt om een beetje bij de grote jongens te horen?

  1. Marco Knol

   Misschien moeten ze die plaat weghalen en een aanlegsteiger maken. Met de boot naar het winkelcentrum. In plaats van er onderdoor te varen. En dan halen ze die transparantie ook. 😉

   1. Auteur
    HB

    Stoppen en aanleggen kan er sowieso. Er zijn trappen gepland naar de “werf” onder de Stadskamer.

 3. Berend

  Een kleine legenda over wat waar is…

  1:15
  We lopen vanuit het Vredenburg de nieuwe hoofdingang, in het verlengde van de noordelijke passage, binnen.

  1:22
  Terwijl de voice-over opgeeft over intuïtieve navigatie staan we ineens op de zuidelijke passage. Het stel neemt de route die we al decennia gewend zijn om HC te verlaten. De grote witte ruimte is de nieuwe Clarentuin. De oude Clarentuin was op renderings vele malen indrukwekkender dan in werkelijkheid. De nieuwe Clarentuin is zonder twijfel een waardige opvolger.
  Op de plek waar je de Bart Smit zou verwachten zitten nu Glow Fashion en Over 55. V&D is omgedoopt in Fashion en heeft gouden blobs in de etalage staan.

  1:35
  Blik vanuit de overzijde van de Clarentuin richting V&D.

  1:58
  We staan nu weer in de noordelijke passage met onze rug naar H&M. Waar je C&A zou verwachten zit een GAMO. Vanuit de noordelijke passage gaan we de roltrap af naar de stadskamer.

  2:11
  Het restaurant is gevestigd op de begane grond van het Poortgebouw, grenzend aan de stadskamer.

  2:20
  Hier kijken we vanuit de richting van de huidige “bouwtribune” (Radboudtraverse) naar de Stadskamer. De kolommen in het Poortgebouw zijn in de huidige ruwbouw al duidelijk te herkennen.

  2:34
  Singel ter hoogte van TiVre

  2:50
  Hier staan we nogmaals op de Radboudtraverse. Links zou je Miss Etam verwachten, rechts La Place en V&D.

  3:08
  Het concert speelt in de Stadskamer, boven de singel aan de kant van TiVre

 4. Henk

  Beetje zuur stukje heren. Het mooie is dat als de uitwerking in de buurt komt, dat Utrecht van alles wat heeft. Binnenstad en fatsoenlijke mall.

  Het mikt inderdaad op een ander publiek dan kalende 50ers, maar is dat erg? Moeten millenials alles precies zoals hun ouders doen? Of zorgen ze gewoon voor hun eigen omgeving? Is wat onze kinderen willen griezelig? Zo ja, wie is dan schuldig, het kind of de opvoeder?

  Ik ben ook geen fan van deze mierzoete filmpjes, maar je moet er n beetje doorheen kijken. Zou je zelf een winkelcentrum aanprijzen door een bierbuikende 60er op n bankje te laten ploffen met als tekst;m: zo, zit ik even lekker.

  1. Auteur
   HB

   Ik mag toch hopen dat je een grapje maakt als je stelt dat HC mikt op jongere doelgroepen dan vijftigers en zestigers? Dat kan het zich niet permitteren.
   Aan passanten voor de binnenstad heeft men niets, hip en kalend, jong en oud, moet er kopen. Het zal spannend worden hoe ze al die meters gaan vullen. Het entreegebouw heeft maar liefst drie verdiepingen met stores.
   In dit filmpje kon ik niets vinden met vers en food, denk Rotterdamse markthal, iets waar over wordt gedacht voor de Godebald-hoek. Dat is toch wel anders van karakter dan wat we hier zien.

 5. Naam

  Het bekt duidelijk niet in het Engels, maar het antwoord op de vraag uit 2012 (http://www.bouwpututrecht.nl/2012/11/28/nhc/) lijkt toch echt te worden dat de naam Hoog Catharijne blijft.

  Het filmpje op die oude pagina heeft trouwens minder transparant glas; toen (?) leek het bijna of er een aquarium op de glasplaat lag.

  (?) of het ‘toen’ was weet ik niet zeker. De video lijkt me gemoderniseerd.

 6. Arthur

  Lijkt wel science fiction, een Hoog Catharijne met enkel mensen die zonder uitzondering jong, blij, hip (?), knap (!), modieus (?) én blank (?!) zijn. inclusief vele mannen met een sjaal of trui om de nek. Best griezelig inderdaad!

 7. WP

  Ik krijg de indruk dat die sparing in de stadskamervloer een glasplaat wordt met water erop? Het water zorgt ervoor dat oneffenheden en krassen, en dergelijke nauwelijks zichtbaar zijn. Schoonmaken van de glasplaat en het water zou dan nog altijd moeten, maar dat zou het ook zonder water moeten. Ben benieuwd!

 8. Anoniem

  Dat HC er gelikt uit gaat zien dat geloof ik wel. Maar op dit soort filmpjes wordt vakkundig het grauwe, grijze betonblok wat HC in feite nog steeds is, wit en licht gerenderd. Dit geeft een vertekend beeld. Want hoe mooi de nieuwe stadskamer dan wel niet mag worden, haaks erop kijk je alsnog tegen die grauwe kolos aan.

 9. carel

  Logans Run, niemand wordt ouder dan 30…. 😉

  grappig is dat je in het begin op 1.04 minuten de plattegrond ziet van HC zonder V&D…. er in gezet

  1. Nelle

   YES!!!! Thank you for this article and for speaking out against Mormonism which is very much a Satanic cult. I am extremely dieanpoiptsd in Demar, and quite saddened he would support such a man.

 10. Michiel

  Ik word steeds een beetje misselijk bij het horen van de zin “shopping experience”. Bij het shot van de nieuwe ingang aan het Vredenburgplein wordt het duidelijk: het Vredenburgplein zal met de opening van de nieuwe ingang van Hoog Catharijne verworden tot één grote Zara-reclame met uitzicht op 3 verdiepingen hoog paspoppen met dertien-in-een-dozijn kleding voor “young urban millenials” (weer een beetje misselijk). Uiteraard alles dag en nacht fel verlicht. Aangevuld met het al aanwezige, irritante mega-videoscherm van The Sting met non-stop reclame in de nieuwbouw naast het muziekpaleis, verzekert ons van een toekomstig stadsplein waarin de zielloze commercie vanuit alle kijkhoeken op je ingestraald wordt en ongelimiteerd de openbare ruimte overneemt. Leve de vooruitgang! Leve Hoog Catharijne!

Reageer