Amrath Jaarbeurs volgens Cie.

In Nieuws door HB7 Reacties

Het architectenbureau Cie. is een van drie bureaus die vorig jaar aan een besloten competitie voor Amrâth heeft gewerkt. We tonen het ontwerp omdat dit – volgens BU – nog nergens onder de aandacht is gebracht. Het ontwerp van Tangram is gekozen.
Quote van de site van Cie.:

Amrâth is voornemens een hoogwaardig kwalitatief hotel van minimaal vier sterren, inclusief circa 340 woningen, te ontwikkelen in Utrecht, aan het Jaarbeursplein naast de hoofdroute van het Jaarbeursterrein. Via een besloten competitie zijn 3 architectenbureaus gevraagd om een ontwerp te maken.
Het ontwerp van de Architekten Cie. bestaat uit een getrapte gebouwmassa met groene daken waarin 4 segmenten te herkennen zijn.
Het onderste segment  is een 7 verdiepingen hoog atriumgebouw en beslaat de volledige oppervlakte van het kavel. Hierin zijn de 233 hotelkamers, een verdieping met kleine studiowoningen en een 9 meter hoge commerciële plint gesitueerd. In de 3 bovenste segmenten is het woonprogramma gehuisvest. Het woonprogramma bestaat uit 3 categoriën: 25m2, 50m2 en 75m2. De corridor ontsluiting en constructie zijn dermate flexibel dat de programmaverdeling zeer eenvoudig aan te passen is.
Projectarchitect: Pi de Bruijn
Projectteam: Jan-Willem Baijense, David Garcia Barbero, Tom Grillo, Francesco Visco,  Bas Horsting, Igor Sladoljev, Iwona Jalocha
Programma: 25000 m2 woningen, 10000 m2 hotel, 6000 m2 commerciële hotel plint, 340 appartementen, 230 hotelkamers, 250 ondergrondse parkeerplaatsen
Bruto opp.: 41.000 m2

En de plaatjes:
Amrath_pleinzicht

Reacties

 1. TP

  Spannend ontwerp met dat groen en getrapt volume! Ontwerp sluit mooi aan op de ambitie om het wat groener te maken op deze plek. Daarnaast voor het Jaarbeursplein een goede pleinwand Dit is (vanuit het Jaarbeursplein bekeken) de hoek waar de wind (zuidwest) overwegend vandaan komt . Komt daarom ook als windbreker van pas.

 2. Paul

  Aantrekkelijk gebouw! Al voelt het wel erg groot aan zo op de foto’s, wordt de Croeselaan en het Jaarbeursplein een soort skyscrapercanyon?

  Volgens mij hebben de architecten wel allemaal het zelfde stukje software om te renderen aangeschaft waarmee automatisch een mooi gelig avondlicht op een gebouw komt en op de daken als vanzelf mooie boombeplanting komt. Ben dus benieuwd hoe het gebouw er met normaal daglicht uitziet.

 3. TP

  Volgens het persbericht van december is de ontwerpopdracht gegund aan Tangram. Dit ontwerp van Cie. is dus fictie als ik het goed begrijp.

Reageer