Noordgebouw naar gemeenteraad

In Nieuws door HB3 Reacties

Het college heeft het bestemmingsplan voor het Noordgebouw vastgesteld, wat betekent dat het klaar is voor bespreking in de gemeenteraad. Op het bestemmingsplan is gereageerd door een aantal bewoners van het appartementencomplex Gildeveste, die vermindering van woongenot vrezen. Lees het na in het vaststellingsrapport. Verder deduceren we uit dat document dat Klépierre een zienswijze heeft ingediend. Met name de inbreng van laatstgenoemde reclamant heeft tot een aantal wijzigingen van het bestemmingsplan geleid.
Bestemmingsplan Noordgebouw vaststellingsrapport
Bestemmingsplan Noordgebouw besluitenhistorie
Kaart bestemmingsplan Noordgebouw

We schatten in dat de gemeenteraad hier verder niet veel discussie aan zal wijden. Het noordgebouw kent een groot aantal functies, waaronder een hotel. Het zal worden geflankeerd door een paviljoen op het plein dat door Klépierre zal worden gerealiseerd. Op maaiveldniveau biedt het onder andere toegang tot de Noordertunnel en overkluist de HOV-baan. Bouw zal vermoedelijk plaatsvinden in de periode 2016-2018. Meer info hier en hier.

Reacties

 1. Jeroen

  De bewoners hebben liever een rumoerig spooremplacement voor hun deur dan een gebouw? Lijkt me dat het een stuk stiller wordt voor deze mensen. Of hopen ze er gewoon een vergoeding uit te slepen door te zeuren?

  1. Auteur
   HB

   Voorheen de bussen, de taxi’s, de tram en het spoor. Straks een fietsstraatje met een nieuw gebouw aan de overkant. De kwaliteitsinpuls is fors. Dit zal zijn weerslag hebben op de prijzen. Het is bepaald geen slechte plek om te zitten. Laat de VVE Gildeveste samen met Klépierre de buitenboel maar eens een goede opfrisbeurt geven. Het complex steekt straks nogal mottig af bij de omgeving.

   1. Iemand

    Het protest is voor zover ik weet niet tegen dat fietsstraatje en het verstoppen van bussen en tram, maar alleen tegen het noordgebouw.

    Ik zou liever een vergezicht met rommel in de voorgrond hebben dan een hoge moderne gevel op korte afstand.

    Ze raken daar ook avondzon kwijt. Hoeveel, dat weet ik niet, maar het kan zeker ’s winters gauw een uur per dag zijn.

    “Uitzicht kun je niet kopen”, dus beide argumenten zullen naar mijn lekeninschatting verworpen worden.

Reageer