Bouwer Jaarbeurspleingarage bekend

In Nieuws door HBReageer op dit artikel

De gemeente heeft de bouw van de Jaarbeurspleingarage definitief gegund aan de VolkerWessels bedrijven Van Hattum en Blankevoort en Visser & Smit Bouw. We citeren uit de raadsbrief:

Op basis van het raadsbesluit van 29 januari 2015, voor de kredietverlening voor de Jaarbeurspleingarage, is de aanbestedingsperiode voor de engineering en realisatie van het Jaarbeursplein en de garage gestart. Op 3 juni 2015 zijn drie inschrijvingen ontvangen. De inschrijvingen zijn beoordeeld op kwaliteit en prijs. De kwaliteit betreft de volgende thema’s:
– Omgeving en fasering
– Bodem en duurzaamheid
– Beheer, onderhoud en exploitatie
– Organisatie en kostenbeheersing

Op basis van deze beoordeling heeft VolkerWessels bedrijven Van Hattum en Blankevoort en Visser & Smit Bouw het beste gescoord. De aanbieding van deze combinatie voldoet aan de kaders die zijn meegegeven ten aanzien van tijd, geld en kwaliteit.

In de komende maanden zal de uitvoering worden voorbereid, zodat begin januari 2016 de bouw van de garage daadwerkelijk kan starten. In 2018 wordt de Jaarbeurspleingarage tegelijk met het bovenliggende plein opgeleverd. De garage krijgt 800 plaatsen.

Impressie van de parkeergarage Jaarbeursplein (Bron: Witteveen+Bos - Zwarts & Jansma Architecten)

Impressie van de parkeergarage Jaarbeursplein (Bron: Witteveen+Bos – Zwarts & Jansma Architecten)

Eerder schreven we over de start van de aanbesteding en over het definitieve ontwerp van het plein, dat in samenhang met de garage in 2018 wordt opgeleverd.

Op 29 januari van dit jaar ging de raad, na ampele discussies en tegenstemmen van PvdA en PvdD, akkoord met een krediet van 49 miljoen voor de bouw van deze garage.

Voor de bouw moeten de laatste bomen (onder andere kastanjes) van het plein wijken. De gemeente wil het hout van deze bomen plaatselijk herbestemmen en heeft daarvoor Stichting Tafelboom in de arm genomen. Deze groep werkt ook voor de Initiatiefgroep Daalsepark, om het hout van de gekapte iepen bij de Daalsetunnel een nieuwe plek te geven.

De bouw zal dit najaar starten.

Reageer