Vanavond RIA 2 voor Fase 2

In Nieuws door HBReageer op dit artikel

Vanavond vindt de tweede raadsinformatieavond (van in totaal drie) plaats die de gemeenteraad heeft georganiseerd om grip te krijgen op de ideeën die het college heeft gepresenteerd over fase 2. Men trekt hier terecht veel tijd voor uit. Behandeling in de raad volgt vermoedelijk voor het zomerreces.

Nadat in de eerste RIA vooral betrokken buurtbewoners en commerciële belanghebbenden stoom konden afblazen, is er nu ruimte voor professioneel betrokkenen partijen en specialisten. Hopelijk krijgen daarmee de strategische duurzaamheids- en bereikbaarheidsambities wat meer ruimte in de gedachtenvorming. Uit de reacties en meningen tot nu toe is gebleken dat belanghebbenden erg veel moeite hebben zich los te maken van de waan van de dag. Zaken als de 30 km/uur-zone en de kabelbaan werden uitvergroot en overschaduwden de nuance. Deze visie kijkt echter naar de horizon en moet ook daarop worden beoordeeld. De details van de horizon kennen we niet. Er kan in pakweg vijf jaar zeer veel veranderen, kijk naar de kredietcrisis, het webwinkelen en opkomst hernieuwbare energiebronnen.

De eerste twee sprekers zijn professioneel betrokkenen: Bart Molmans (directeur innovaties Jaarbeurs) en Carolien van Hemel (directeur van het Utrechts Sustainability Institute). Na de pauze is de vloer voor twee experts. Hans Karsssenberg (STIPO/bestuurslid Inspring Cities) spreekt over de identiteit en mogelijkheden van het gebied. Henk Meurs (hoogleraar Ruimtelijke Ordening en Mobiliteit, Radboud universiteit) behandelt mobiliteit. De inleidingen zijn kort, daarna is er ruimte voor vragen. En misschien ook een beetje discussie, hoewel dat op een RIA eigenlijk niet mag…

Het is in het Stadskantoor, iedereen kan er naar toe, aanvang 19:30, einde rond 22:30 uur. Mis je deze, op 3 juni is RIA 3.

Hier het verslag en het programma van de eerste RIA op 22 april. Voor de volledigheid hier het visiedocument voor fase 2.

 

ProgrRIA2

Reageer