Update uit de lucht

In Nieuws door HB6 Reacties

StationsgebiedLuchtApril2015_3

Statusupdate van de werkzaamheden vanuit de lucht. Paardenveld gaat laatste fase in. Ook is de HOV-brug bij Vredenburg goed te zien. Het HOV-viaduct Smakkelaarsveld is ook in aanbouw. Meer in de doorlees.

StationsgebiedLuchtApril2015_1
StationsgebiedLuchtApril2015_2
StationsgebiedLuchtApril2015_4
StationsgebiedLuchtApril2015_5

[Bron Gemeente Utrecht / CU2030]

Reacties

  1. A.Vlaming

    Echt een trieste aanblik: het resultaat van 50 jaar bouwen, als of men nog nooit van stedenbouw heeft gehoord.

  2. rcp030

    Prachtig al die ontwikkeling, het dorp wordt groot. We beginnen zowaar op een echte stad te lijken. En A .Vlaming het is het resultaat van bijna 2000 jaar bouwen want ook voor de jaren 60 werd er volop gesloopt en nieuw gebouwd

  3. A.Vlaming

    Ik denk, dat ik moet uitleggen, waarom ik dit triest is. Ik ben niet tegen sloop, tegen ontwikkeling, tegen stad of tegen hoogbouw. En ik snap dat er altijd in geschiedenis gesloopt en opnieuw gebouwd is. Wat ik zo triest vind, is dat men in 50 jaar tijd niets heeft neergezet dat de moeite waard is om te bewaren, in tegendeel naar 30 jaar moet het al plat. Zo heeft men 100 jaar geleden niet gebouwd.
    Wat goed te zien is in deze beelden is, dat er al 50 jaar in stationsgebied zonder heldere stedenbouwkundige visie gebouwd word, gedicteerd door de markt. En het gaat nog steeds door, er ontbreekt een echt masterplan. De plannen ook rondom Jaarbeursplein lijken op 1/2 uur spelen met blokkendoos. Ik kan mij niet herinneren, dat er ooit in Utrecht een stedenbouwkundig prijsvraag uitgeschreven was, of dat er tenminste belangrijke stedenbouwkundige/architecten- bureaus gevraagd zijn om plan te schetsen, hoe de grootste stadstransformatie kan gebeuren. In jaren 50 is de Rotterdamse wederopbouw stedenbouwkundige Kuiper gevraagd om een plan te maken, wat uitendelijk helemaal overruled is door Plan van Empeo/Corio. Het resultaat van deze onkunde is Utrecht tot vandaag aan verwerken.

    1. rcp030

      Ok duidelijk, ben het in grote lijnen met u eens. Zeker in de jaren 60/70 is er weinig neer gezet wat nu de moeite van het laten staan waard is. Een aantal panden zullen hopelijk voor het tijdsbeeld bewaard blijven, shv gebouw, neudeflat, beatrixgebouw, en misschien vergeet ik nog iets. Denk overigens wel dat er nu wat meer na wordt gedacht over de panden die worden neergezet. Zo vind ik TiVre en het gebouw de Vredenburg wel degelijk panden die voor de lange termijn zijn neergezet.
      het Jaarbeursplein met de omliggende hoogbouw, kan misschien beter maar ook dat vind ik opzich mooi. Het is alleen te hopen dat ze het verhoogd aangelegde forum op een mooie , prettige manier aankleden .

Reageer