Vergunning singelherstel noord is rond

In Nieuws door HB8 Reacties

Het is klein maar significant: de vergunning om de Stadsbuitengracht-noord te mogen uitgraven is afgegeven: link. BU is nog steeds dankbaar dat het noordelijke singelherstel naar voren is gehaald in de planningen. Ooit zou het ergens in fase 2 gebeuren. Dat lot is nu het zuidelijke deel beschoren. Om de een of andere reden lijkt dat minder erg te zijn. Bij herstel van de noordelijke singel, in combinatie met verbetering (lees: vermindering) van de verkeersdruk, worden stedenbouwkundig grote stappen gezet. Groter dan wanneer rond 2020 de zuidelijke singel klaar zal zijn. Het feestje is uiteraard pas compleet als bootjes helemaal rond kunnen varen. Maar met je bootje vanaf de Bemuurde Weerd naar de kade van TivoliVredenburg biedt al ongekende mogelijkheden. En nu nog de aannemer aanwijzen die het water mag terugbrengen.
Medio juni zijn de verkeerskruisingen klaar. Eind van het jaar het water. Daar houden we POS aan.

Reacties

  1. Iemand

    Ik meen (via deze site?) begrepen te hebben dat aanleg van de noordelijke singel haast heeft omdat daar een terras komt dat de exploitatie van Tivoli/Vredenburg sluitender kan maken.

    1. Auteur
      HB

      De keuze om de noordelijke singel eerder te realiseren is al jaren geleden genomen, veel eerder dan dat de behoefte groeide om TiVre financieel te helpen. Dat bevaarbaar water voor de aantrekkelijkheid van TiVre een rol speelt staat natuurlijk wel buiten kijf. Maar ik denk dat de relatie met herstructurering van verkeer sterker speelde, toen er nog van een, ja zelfs twee knips sprake was.

      1. A.Vlaming

        Ik heb op deze website een document tegengekomen, waar uitleg wordt gegeven over na vore schuiven van het noordelijke deel. Het had idd te maken met verkeer en knips. Van 6 milj. benodigd voor het herstel wordt er 5 milj. gefinancierd uit EU i.v.m. verbetering de luchtkwaliteit van de knelpuntlocaties.

  2. onkl

    Bij het noordelijk deel is de ervaren verbetering (bestaat daar officieel vakjargon voor?) enorm: Van heel veel jaren 70 beton naar ‘idyllisch water’.
    Doordat het zuidelijke deel voor een deel nu al redelijk volwassen begroeiing kent (Willemsplantsoen, voor Karel V), is die ervaren verbetering kleiner, zeker voor het deel ten zuiden van Mariaplaats.
    Desondanks wel erg jammer dat dit pas in fase 2 wordt gestopt. Het lijkt me voor het draagvlak van het project goed wanneer er ook eens iets zonder direct economisch nut op wordt geleverd, gewoon, omdat de stad er mooier van wordt.

    En deze verdeling heeft wel een enorm groot voordeel: Nu kunnen we wel TWEE keer genieten van een nieuwe singel. 🙂

    1. Auteur
      HB

      Er zijn zelfs 3 “singelmomenten”: fase noord, fase Catharijneknoop en fase zuid. De tweede fase zal rond 2018 zijn, als het stuk oude traverse ook is vervangen door een nieuw overdekt straatje.

  3. Molem

    Dat terras van de tivoli is de enige plek in Utrecht waar in de avond de zon schijnt. Hopelijk blijft smakelaarsveld een park en blijft de zon bij tivoli.

    Hetzelfde geld voor de trappen bij jaarbeurs daar kun je nu heerlijk in de zon zitten tot in de avond hopelijk gaan de gebouwen op het plein niet door.

    Eindelijk plekken waar je in de zon kan zitten in Utrecht.

Reageer