Bouwinvest koopt zestig huurappartementen Entreegebouw

In Nieuws door HB2 Reacties

Bouwinvest heeft de 42 appartementen en achttien stadswoningen gekocht die binnenkort op het Entreegebouw van Hoog Catharijne aan het Vredenburgplein gerealiseerd zullen worden. BAM levert de zestig woningen voor de vrije huursector gefaseerd op, in april 2017 en november 2018. Cu2030 spreekt nog van 76 appartementen op het Entreegebouw. Blijkbaar is ervoor gekozen om wat grotere eenheden te realiseren.

Bouwinvest tekende een koop- en realisatieovereenkomst met Hoog Catharijne, Corio Vastgoed Ontwikkeling en BAM Bouw en Techniek, aldus het persbericht. De appartementen variëren in oppervlakte van 80 tot 153 vierkante meter en zijn voorzien van een loggia. De stadswoningen hebben een oppervlakte van 125 vierkante meter en een eigen terras aan de achterzijde van de woning. Daarnaast is er een gemeenschappelijke binnentuin. Bouwinvest heeft recentelijk ook woningen gekocht in de ontwikkeling van Zijdebalen en Veemarkt.

Gefaseerde oplevering
De bouw van het Entreegebouw vindt gefaseerd plaats, om de looproute in stand te kunnen houden. De parkeergarage en een groot deel van het winkelgebied zullen in 2016 klaar zijn en in gebruik worden genomen. Dit najaar zal worden begonnen met de aanpassingen aan de huidige looproute langs V&D. Daartoe worden de roltrappen gesloopt en zal de hoofdingang worden verplaatst naar Xenos aan Achter Clarenburg, totdat de nieuwe route dwars door het nieuwe gebouw klaar is. Voor mensen die komende vanaf de Lange Viestraat naar het station willen is het dan slimmer om langs TiVre te gaan en dan langs of dwars door Mediamarkt te lopen. (BU heeft het confisqueren van de noordoostelijke ingang van het HC-complex door Mediamarkt altijd als een onrechtmatige daad beschouwd en adviseert de winkel als olifantenpaadje te gebruiken.) De bouw van het Entreegebouw gaat overigens gezwind. In de hoek met TiVre is men al bij niveau twee gekomen. In totaal komen er drie winkelniveau’s, de zestig woningen komen op het winkelgebouw. Onder de grond werkt BAM momenteel aan parkeerniveau -3 en herstelt men de aansluiting met de bestaande tweelaagse parkeerkelder onder het plein.

Reacties

 1. Bahco

  en adviseert de winkel als olifantenpaadje te gebruiken
  Goed plan, en doe ik ook als het zo uitkomt. Toch twee kanttekeningen:
  1. De ingang bij de Vredenburgknoop is minder vaak open dan de Mediamarkt zelf.
  2. Soms is omlopen via de ingang aan de spoorzijde van het Smakkelaarsveld sneller wegens de hordes kijkers in diezelfde Mediamarkt.

  1. Auteur
   HB

   Uiteraard biedt de Noordertunnel ook een snelle route, mits men niet vanaf de verste twee perrons wil reizen. Voor die bestemmingen is men veroordeeld het NS Winkelcentrum te doorkruisen.

Reageer