Rabo-forens: flink stuk omlopen

In Nieuws door HB6 Reacties

Het zit ze niet mee, de treinforenzende Rabo-medewerkers. Niet alleen wordt de Rabobrug veel later gerealiseerd, de brug zal straks geen perrontoegang kennen. En nu de bouw eindelijk begint, mogen ze een stuk gaan omlopen – wel goed voor het lijf natuurlijk. Op CU2030.nl lezen we dat met ingang van volgende week maandag de route langs het busstation wordt geblokkeerd. De officiële route is om het Beatrixgebouw. In de praktijk zal men zich langs de Knoopkazerne worstelen over het 50 cm brede trottoir, waar de stads- en streekbussen voorbij denderen.
De Van Sijpesteijnkade blijft gewoon in bedrijf, terwijl er een HOV-viaduct wordt aangelegd. Waarom hier geen lus gelegd door de bouwplaats of over de gedempte Kruisvaart? En hoe lang is de omleiding nodig?

Reacties

  1. Apostle

    En inderdaad, ik zie momenteel een grote massa mensen zich tussen de Knoop en het Beatrixgebouw door wurmen over de minimale stoep daar. Mensen zijn zooooo voorspelbaar. Behalve als je POS heet natuurlijk. Echt niemand gaat via het Jaarbeursplein lopen.

  2. Eric

    Nu ze eindelijk aan die brug gaan beginnen… ik krijg toch twijfels over dat ding. Het zou – tevens – een fietsbrug moeten zijn, maar zie in de ontwerp plaatjes alleen op- en afgangen in de vorm van trappen. Ze stellen zich toch niet serieus voor dat men met fiets en al de brug op en af klautert, zeker niet met de verkeersvolumes die we op de fietsroutes zien? Of mis ik informatie?

    1. Apostle

      Yep. Zo stellen ze dat voor. Er was geen budget voor rollende tapijten oid. En geen ruimte voor een fatsoenlijke oprit / afrit.

      1. Apostle

        Ik moet zeggen dat ik ook bijzonder benieuwd ben hoe dat in de praktijk gaat uitpakken. Je sluit zo wel een grote groep uit van gebruik van de brug, het gemiddelde omaatje gaat echt haar fiets niet de brug omhoog duwen. En zo wel dan zal dat de rest van het verkeer flink ophouden…. hopelijk valt dat mee.

      2. Eric

        Voordeel (hopelijk): geen brommers op de brug….

Reageer