Vredenburgknoop in wording

In Nieuws door HB3 Reacties

VburgknoopOmbouw2
Stukje bij beetje wordt de eindsituatie voor het verkeer langs de toekomstige herstelde Catharijnesingel zichtbaar. Op de foto’s is goed te zien hoe de eerste  drie bruggen van de Vredenburgknoop in gebruik zijn genomen: de meest linkse voor fietsers, de middelste voor autoverkeer en de rechter om er een rood/witte keet op te plaatsen.

De busbaan is ook verlegd richting het POS-gebouw zodat nu begonnen kan worden aan de vierde brug over Catharijnesingel voor fietsers en voetgangers die in het verlengde tussen Smakkelaarsveld en Vredenburg komt te liggen. Deze brug gaat dan tijdelijk het busverkeer afhandelen naar Vredenburg, als de vijfde brug over de Catharijnesingel langs het POS-gebouw wordt gebouwd. Voorlopig staan de bruggen ‘op het droge’. Water komt er in de loop van 2015.

VburgknoopOmbouw1
[Foto’s: PV. Even opklikken voor de details.]

Reacties

 1. Jeroen

  Wat ik niet snap is dat ze de hele bouwplaats aanpassen om ruimte te maken voor de vierde brug, en dan vervolgens een voetpad hebben lopen over de plek waar die vierde brug moet komen te liggen….
  Of verschuift de boel straks nog een keer?

  1. Auteur
   HB

   Omdat de vijfde brug (HOV) nog gebouwd moet worden op de plaats waar nu de bussen rijden, verschuift alles hierna nog twee keer.

   1. Jeroen

    Het moet nog 3 keer verschuiven, want de laatste actie heeft de de ruimte voor de 4e brug niet vrij gemaakt. Dat verbaasde mij juist.
    Dus er moet nog drie keer geschoven worden. Eerst om de de 4e brug te kunnen bouwen (verplaatsen voetpad naar …??), daarna om de bussen over de 4e brug te laten rijden en de 5e brug te kunnen bouwen, en daarna om de bussen over de 5e brug te laten gaan.

    Wellicht dat het voetpad straks richting Mariaplaats verschuift als ze daar klaar zijn met de inrit van de parkeer garage?

Reageer