Bouw plein oost begonnen

In Nieuws door HBReageer op dit artikel


Nu nog weinig spectaculair om te zien, maar toch zeer relevant: de bouw van Stationsplein Oost, met het grootste fietsenhok ter wereld en het iconische dak. Bouwcombinatie BAM-SPO is er vorige week mee begonnen. We moeten wel (weer) veel geduld hebben, want al met al is er vier jaar voor uitgetrokken. In de doorlees twee recente nieuwsbrieven met gecombineerde bouwinfo.

[quote:]

Maandag 21 juli start de bouw van de nieuwe verbinding tussen Hoog Catharijne, Utrecht Centraal en de binnenstad van Utrecht: Stationsplein Oost. Onder dit plein komt de grootste fietsenstalling van de wereld die plaats biedt aan 12.500 fietsen. Langs dit plein ligt straks een nieuw tram- en busstation. Langs het spoor komt nieuwe bebouwing met een mix van wonen, werken en horeca. Dit alles is gereed in 2018. Om inzichtelijk te maken in welke fases de komende vier jaar gebouwd wordt, zijn door CU2030 bouwstappen ontwikkeld die aangeven welke deelprojecten er zijn en wanneer deze zijn afgerond.


De bouw van stap 1, het eerste deel van de fietsenstalling en het Stationsplein, begint op maandag 21 juli. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door BAM-SPO, een samenwerking tussen BAM Civiel Noordwest en BAM Utiliteitsbouw regio Midden. BAM-SPO heeft de opdracht gekregen om de komende vier jaar het volgende te realiseren:
–         Bouwkuip
–         Hoogwaardige Openbaar Vervoers-baan (HOV-baan) met viaduct
–         Spoorconstructie
–         Kelderbak en de fietsenstalling
–         Diverse aansluitingen op bestaande gebouwen (OVT, Hoog Catharijne en drie tunnelaansluitingen),
–         Een constructieve plaat ten behoeve van het Noordgebouw,
–         Een constructieve plaat ten behoeve van het Voorzetgebouw Hoog Catharijne,
–         Het dak, de installaties (voor onder meer elektriciteit en verlichting) voor de stalling en het plein
–         Liftinstallaties en roltrappen
–         Volledige terreinafwerking en pleininrichting

Werkzaamheden vanaf maandag 21 juli:

Week 30 (21 juli – 25 juli)
– 21 juli overdracht bouwterrein
– plaatsen 2 tijdelijke keten en een container tbv opstarten werk
– plaatsen bouwhekken
– plaatsen toegangspoorten inclusief verkeersvoorzieningen
– radardetectie damwandtracé

Week 31 (28 juli – 01 augustus)
– stabiliseren leidingpakket 10KV tracé (10.000 Volt elektraleidingen)
– vrijgraven trace leidingpakket 10KV
– vrijgraven oude palen en inmeten positie
– aanbrengen verharding en voorbereiding opstelplaats bouwkeet
– start aanbrengen bouwplaatsinrichting
– volschuimen HWA-riool (hemelwaterafvoer) tpv de sloop van dit riool

Week 32 (04 augustus – 08 augustus)
– verwijderen HWA-riool tpv de aan te brengen damwand
– aanbrengen bouwplaatsinstallatie
– crushen bestaand riool (crushen = ondergronds verpulveren)
– uitzetten/maatvoeren damwanden
– mobilisatie/aanvoer damwandstelling

Week 33 (11 augustus – 15 augustus)
– afronden aanleg bouwplaatsinstallatie
– afronden crushen bestaand riool
– start aanbrengen damwanden


Werkzaamheden tbv stabiliseren 10KV tracé                                          Vrijgraven bestaande palen

 

Stationsplein Oost, een ontwerp van Ector Hoogstad Architecten.

Om u te informeren over de voortgang en de aard van de werkzaamheden stuurt BAM-SPO u wekelijks een email-nieuwsbrief waarin we de werkzaamheden voor de komende drie weken aankondigen. Daarnaast versturen we met regelmaat thema-nieuwsbrieven waarin we dieper ingaan op technieken die aan bod komen tijdens de uitvoering. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwsbrief met het Thema ‘Bouwkuip’ waarin we uitleggen wat er allemaal nodig is voor het realiseren van de bouwkuip.

Vragen, opmerkingen en suggesties kunt u aan ons sturen via info@bam-spo.nl. Wij proberen dan zo spoedig mogelijk te antwoorden. Bellen kan ook; Nummer 030 – 2869600. Voor meer informatie over het ontwerp van Stationsplein Oost kunt u kijken op www.cu2030.nl/stationspleinoost.

[einde quote]

 

Reageer