Aantrekkelijkheid kantoren

In Nieuws door HBReageer op dit artikel

Vastgoedcrisis of niet: het Stationsgebied blijft een sterke kantorenlocatie, als we Jones Lang Lasalle mogen geloven. Dit jaar op landelijke plaats 5, vorig jaar op 6. Hoe het voor heel Utrecht uitpakt kunnen we met de hand uitrekenen aan de hand van dit staatje:

kantorenranking2014213

Laten we Leidsche Rijn-Centrum uit de vergelijking weg (overigens niet slecht om zo hoog binnen te komen), dan is de cumulatieve rankingscore van 2014 en 2013 resp. 501 en 524. De lichte stijging van het stationsgebied is dus voor de hele stad van toepassing. Het stadscentrum levert echter wel flink in.

En nu maar wachten op de aankondiging van de ontwikkelaar/gebruiker voor het (grote) Jaarbeursplein-gebouw. Die aankondiging wordt al meer dan een jaar aangekondigd. En in de Daalsekwint staan momenteel heel wat prachtige gerenoveerde meters vacant. Aantrekkelijkheid als kantoorlocatie is duidelijk wat anders dan de behoefte aan kantoormetrage. En door het nieuwe werken schiet het ook niet echt op.

Reageer