Westplein bruist (en zoekt mensen)

In Nieuws door HB1 Reactie

LekkerWeertjeHoorAanstaande zondag heel veel te doen op het Westplein, dat dankzij een groep fanatieke Lombokkers stukje bij beetje naar menselijke maat wordt omgetoverd. Alsof het moet wordt ontgonnen, terugveroverd op de totale niksigheid. “Betekenis geven” in de ware zin van het woord – van de doelstellingen van het Masterplan.
Zaterdag 24 mei gaat het helemaal los, met het festival Westplein, de HUB van de toekomst. Veel activiteiten waarvoor nog handjes nodig zijn. Wil je erbij zijn en je van je positiefste kant laten zien, dit is je kans!
In de doorlees de volledige nieuwsbrief met todo’s, uitleg en contacten.

Tot zondag!

[quote:]

We hebben de komende tijd heel hard je hulp nodig en vragen je daarom of je ons kunt helpen met onderstaande activiteiten.

Creatieve actie verbindingen op het Westplein

Zondag 18 mei 10.00 – 12.00 uur

Zondagochtend 18 mei, een week voor het festival Westplein: “De HUB De toekomst” organiseert de Ontwikkelgroep Lombok Centraal weer een creatieve actie op het Westplein. Molly en de Schoppenbrigade vragen hulp bij een flash job die kleur geeft aan de wens om de verbindingen voor voetgangers en fietsers op het Westplein te verbeteren. We maken een verrassend, kleurrijk spektakel waarvan we een filmpje maken. Hiervoor hebben we vrijwilligers nodig die met krijt, paraplu’s en veel plezier aan de slag gaan. Kom van 10 tot 12 uur naar het Westplein. Verzamelen bij Paviljoen pOp. Achteraf picknick. Breng vrienden en kennissen mee

Zaterdag 17 mei van 12.00 tot 13.30 uur maken we al enkele filmopnamen. Ook hierbij kunnen we nog vrijwilligers gebruiken.

Contactpersoon fred.dekkers@lombok.nl 06 44910540

Daarna volgt een informatiebijeenkomst voor (nieuwe) leden gemeenteraad en wethouders Zondag 18 mei 16.00 – 17.30 uur in Paviljoen pOp.

FESTIVAL WESTPLEIN 

Gezocht: vrijwilligers voor festival Westplein “De HUB De toekomst”.

Op zaterdag 24 mei organiseert Ontwikkelgroep Lombok Centraal in nauwe samenwerking met creatieve ondernemers en bewoners in de buurt een geweldig festival op het Westplein. De energie die nodig is om het festival  te laten slagen wordt zoveel mogelijk lokaal opgewekt. Timmer je zo een paar palletstoelen, podium of feesttent in elkaar, ben je creatief met hout verf of ander materiaal, draai je graag een rondje bardienst met vrienden, fotografeer je blog je of draai je mee in het pop up restaurant, meld je dan aan als vrijwilliger, liefst met veel vrienden via het aanmeldingsformulier en kijk voor meer info op www.lombokcentraal.nl/hub.

We zoeken nog vrijwilligers voor de volgende klussen:

Markt tot 19:00, daarna afbouw (marktkramen zijn om 20:00 uur weg)
– Bemanning OLC info-stand op de markt van 14:00 – 19:30 (Fred kan de eerste anderhalf uur tot de VIP route en laatste uur; Riek, Gerda en Guus misschien ieder een uur?)
– 1 persoon crewruimte op de markt van 14:00 – 20:00
(koffie, thee maken en een keer een emmer water door het toilet (toiletblok is alleen voor marktdeelnemers en vrijwilligers,publiek toilet is op het Moskeeplein)
– 1 vliegende keep van 14:00 – 20:00 op afroep beschikbaar
Moskeeplein:
– 10 mensen voor koken en mee-eten bij Sociaal diner van 14:00 – 20:00uur
– 10 mensen voor afbouw en afwas Sociaal Diner van 20:00 – 23:00uur
– 1 of 2 toiletjuffen/heren van 14:00 – 23:00, (eten mee bij sociaal diner)
Muziektent:
– 1 vliegende keep van 14:00 – 23:00 uur, op afroep beschikbaar
NH en Park Plaza:
– 4 publieksbegeleiders van 13:30 – 18:00 uur.
Zij kunnen beide theatervoorstellingen meepikken!

Zaterdag 24 mei 16.00 uur tot 18.00 uur Opening Wall of Dreams en VIP tour.

De VIP-route start met de opening van de Wall of Dreams door wethouder Victor Everhardt samen met drie kinderen van de Parkschool. De Wall of Dreams is een billboard waarop kinderen uit groep 6 en 7 van de twee basisscholen nabij het Westplein, de Parkschool en Villa Nova, hun droom voor het Westplein van de Toekomst hebben verbeeld. De wethouder vertrouwt na de opening van de Wall of Dreams ook zijn Droom voor het Westplein van de Toekomst toe aan de muur.

We maken ook een billboard met dromen van volwassenen. We vragen de VIP’s met een kort statement, een korte zin waarin aan te geven wat voor hen belangrijk is, wat hun droom is, voor de toekomst van het Westplein/het Lombokplein en omgeving.

Ook andere volwassenen kunnen een statement aanleveren. Als je jouw statement mailt of doorbelt uiterlijk maandag 19 mei, dan zorgen wij dat ook die droom op de Wall of Dreams staat bij de opening.

Contactpersoon fred.dekkers@lombok.nl 06 44910540

Kijk ook voor de activiteiten op de speciale facebook pagina voor het festival.

Ontwikkelgroep Lombok Centraal

www.lombokcentraal.nl

lombokcentraal@gmail.com

 

Reacties

Reageer