Finale contour OV-t zichtbaar

In Reportage door HB3 Reacties

BouwStationOverzicht1
Mooi om te zien, hoe aan de noordzijde de plaat van het station zich heeft uitgestrekt tot zijn uiteindelijke afmetingen.
Je ziet de houten plateaus die als werkplatform buiten het nieuwe station hangen. Ze zijn tijdelijk, herkenbaar aan de blauwe staalconstructie eronder. (Ook in de hal betekent blauw: tijdelijk.)
Aan de westkant is men bezig de kapconstructie te maken voor bouwdeel 3 met daaronder al de verdiepingen 1 en 2 van de winkels die daar komen. In het midden is men de oude kap aan het verwijderen voor bouwdeel 5. Aan de oostkant zijn de eerste rode pilaren verschenen van de winkels die aan de oostkant van het stations komen in bouwdeel 4.
Men bouwt nu bouwdeel 4, 5 en 3, van oost naar west in één keer om straks de voetgangersstroom volledig naar de noordkant van het station te verleggen als men bouwdeel 6, het laatste gaat realiseren. Dan zijn we al zeker een jaar verder.
Tot slot is nu mooi te zien aan de kap bij het stadskantoor, waar de noordelijke wandelstraat van oost naar west, de stadsboulevard, komt te lopen.
Voor de twitteraars onder de BU-volgers: de westelijke kraanmachinist heeft een smartphone en een account: .
(De foto’s kregen we van onze trouwe correspondent in Radboudveste, de situatie is van ruim een week geleden.)

BouwStationOverzicht2

Reacties

  1. Maarten

    Prachtige bouwkakofonie 🙂
    Wat zal het een prettig gezicht zijn als die lelijke bruine jaren ’70-meuk (op de voorgrond links) straks weer van de aardbodem verdwenen is.

Reageer