Presentatie bieb in oude postkantoor

In Nieuws door HB4 Reacties


Lees op DUIC , DeStadUtrecht en de Bibliotheek-site over de plannen voor een bibliotheek op De Neude. Het hotel wordt ingeruild voor de bibliotheek, die minder ruimte krijgt dan op het Smakkelaarsveld. ASR wil snel groen licht van gemeenteraad, anders gaat het verder met oude plan. Oplevering in 2017.

 

Reacties

 1. R

  “De meeste indruk maakt natuurlijk de grote hal; het centrale plein in de Bibliotheek. Deze is door de komst van de Bibliotheek weer “teruggegeven” aan de burgers van de stad. Dit is de plek waar Utrechters afspreken en samenkomen en genieten van deze majestueuze ruimte. Hier vind je in de nissen van de voormalige balies de verschillende collecties kranten en tijdschriften. De hal zelf is voorzien van leestafels, fauteuils en sofa’s en ademt de sfeer van een prettige lounge.”

  Yay, de grote hal wordt een soort van leeszaal, precies waar ik op hoopte! 😀 😀

 2. Laurens

  Ik ben onlangs nog via via in het oude postkantoor geweest. Prachtig gebouw. Zo zonde zo helemaal leeg. Dit plan klinkt fantastisch, en het is ook een prachtlocatie. Doen!

 3. Stephan

  Van de bibliotheek site:
  “De vleugel aan de zijde van de Potterstraat is licht en open. Hier is een enorm raam gemaakt waardoor je vanuit de Bibliotheek naar de stad kijkt.”

  Nou niet bepaald het mooiste uitzicht dat je kan hebben in het centrum.
  Uitkijkend op de bushaltes.
  Wat mij betreft mogen ze de zijgevel gewoon laten zoals het is.
  Voor de rest mooie invulling van het pand, hoop wel dat ze het karakter van het pand behouden.

Reageer