Fasering verbouwing Radboud

In Nieuws door HB6 Reacties

VerbouwingRadboud 1

 

[Download powerpoint] Tijdens de schouw afgelopen dinsdag gaven BAM en Corio tekst en uitleg bij de komende verbouwing van het hart van Hoog Catharijne: het Radboudkwartier. Voor wie dat niets zegt: dat is het knooppunt met het glazen koepeldak (gaat weg!) waar Hoog Brabant zat. Corio gaat weer een stapje verder met de metamorfose van het beroemdste winkelcentrum van NL. Helaas voor de kippen met hun eigen tractor op het dak: die moeten verhuizen. De daktuin die vorig jaar met veel tamtam werd geïntroduceerd is alweer passé. Een boer leeft met het weer en de seizoenen. Hoe anders is het met de dakboer op Hoog Catharijne. Wij adviseren: ga weer lekker oldskool vollegrond tuinieren voor een vintage natuurbeleving met nijntjes die ’s nachts je sla soldaat maken. Maar we dwalen af. In de doorlees de chronologische powerpoints van BAM. Er staan tijdaanduidingen bij, het wijst zichzelf. Medio 2015 is dit werk klaar. Dan zal buiten al een flink stuk van het nieuwe entreegebouw zichtbaar zijn.

VerbouwingRadboud 2
VerbouwingRadboud 3 VerbouwingRadboud 4 VerbouwingRadboud 5 VerbouwingRadboud 6 VerbouwingRadboud 7 VerbouwingRadboud 8 VerbouwingRadboud 9 VerbouwingRadboud 10 VerbouwingRadboud 11 VerbouwingRadboud 12

Reacties

 1. Michiel

  Na de verbouwing loopt de zuidpassage nog steeds met de knik die de doorgang in zijn huidige vorm ook al heeft. Voor zover ik mij kan herinneren van de bouwtekeningen gaan beide passages recht lopen. Is dit iets wat pas in een later stadium gaat gebeuren of worden er nu al voorbereidingen getroffen?

  1. Carlo

   Volgens de tekeningen zullen de twee routes inderdaad recht lopen als verbouwing helemaal klaar is. De zuidpassage heeft waarschijnlijk die knik omdat het dan nog moet aansluiten op de (oude) Radboudtraverse. Die zal daarna gesloopt worden en vervolgens zal de route rechtgetrokken worden. Maar met 100% zekerheid durf ik dat niet te zeggen.

 2. Henk

  Ik denk dat de gevels van de winkels uiteindelijk nog verschuiven waardoor het één rechte doorgang wordt.

  Als ik dit zo bekijk is de baby afdeling van de H&M straks een leuk uitzichtpunt om de bouwput een beetje in de gaten te houden. Ik zal binnenkort eens kijken of die glazen nooduitgang deur er nog zit.

 3. Jeffrey

  Hoewel het zonder verhaal een stuk lastiger te interpreteren is, vrees ik voor deze verbouwing. Er blijven onduidelijke dode hoeken en beperkte zichtlijnen in het gebied opgenomen.

  De basis van de constructie leent zich ervoor om rechte lijnen te kunnen trekken, dat dit bij een grote verbouwing als deze niet zal gebeuren, geeft aan de HC ook de komende 20 jaar nog onoverzichtelijk en unheimisch zal aanvoelen.

 4. Arie@Safari

  De ‘hoeken’ in de nieuwe passage komen inderdaad doordat dit een tussenfase is. Poortgebouw en Stationsplein Oost zijn nog niet gereed. Pas als deze afgerond zijn zal de Zuid-passage in een rechte lijn en over een hoogte van 2 verdiepingen een fractie zuidelijker kunnen worden aangelegd. Deze verbouwing wordt uitgevoerd, omdat er dan nieuwe verhuurbare(winkel)ruimte wordt gecreerd, waar winkels definitief naar kunnen verhuizen om elders op HC ruimte te maken voor andere verbouwingen.

Reageer