Radboud centraal

In Nieuws door HB7 Reacties

Er komt weer een nieuwe bouwplaats aan: het hart van HC ofwel het Radboudkwartier. Midden in Hoog Catharijne wordt de boel verbouwd om de looproutes te verleggen en nieuwe winkelruimte te maken. De omgevingsvergunning is daarvoor zojuist afgegeven. In deze plattegrond is de toekomstige situatie aangegeven: blauw is winkel en oranje is loopgebied. Nu is daar nog een soort plein, waar een aantal routes samenkomen en voorheen Hoog Brabant zat. De nieuwe looproute wordt twee verdiepingen hoog, evenals de centrale winkelzone die daar wordt gebouwd. Wij betrappen ons erop dat we het oude HC eigenlijk best sfeervol vinden. Dat komt door het contrast met de nieuwe passage: hoog, grijs en kil. HC, you love to hate it. Kijk nog maar even goed. Binnenkort allemaal foetsie. Gelukkig hebben we het filmpje nog.
VerbouwingRadboudCentraal
Als je wil weten wat het werk precies inhoudt en wanneer het plaatsvindt, ga dan volgende week dinsdag naar de schouw in het infocentrum, aanvang 19:30. Daar is verder aandacht voor werkzaamheden Stationsplein Oost, Sijpesteijnkade en de oplevering van Stationsplein West.
Vanaf a.s. donderdag kun je overigens zelf ervaren hoe de enorme trappartij (de grootste van NL?) bevalt, de wethouder zal hem dan openen. Voor het stallen van je fiets onder het plein moet je nog wel even geduld hebben.

Reacties

 1. Oscar

  Wel een onduidelijk plaatje, zie niet helemaal waar je nu aankomt en hoe je dan bv richting de mediamarkt loopt.

 2. carel

  lees ik iets over:
  ‘nieuwe looproute wordt twee verdiepingen hoog, evenals de centrale winkelzone die daar wordt gebouwd’
  was dat ooit in HC op bepaalde stukken al niet in het verleden
  wat achteraf geen succes was, zoals waar de bioscoop zit waar je ooit bovenlangs naar V&D kon lopen en nog meer plekken, ook in het muziekcentrum

  1. GD

   Ik denk dat men bedoeld dat het plafond 2 verdiepingen hoog wordt voor ruimtelijk effect en niet dat er meerdere loop-niveau’s komen, ook niet langs ballustrades.

 3. Arie@Safari

  Heren,

  Dit is volgens mij de plattegrond van winkelgebied +1 (Zie ook de roltrappen). Bovenkant is stadszijde en onderkant is stationszijde. De oranjeroutes zijn de vluchtroutes en deels de nieuwe corridor van 2 verdiepingen hoog en blauw het ‘nieuwe winkelgebied’ op +1. Deze corridor wordt identiek aan het winkelgebied boven de Stationsstraat en bestaat uit 2 verdiepingen en heeft geen meerderder loopniveaus. Misschien moeten jullie ook nog even de tekening van winkelgebied “0” opvragen. Greetz Arie

Reageer