Muziekpaleiscam R.I.P.

In Nieuws door HB13 Reacties

webcam_2009-04-27_13-00-00
Zo begon het. Met de webcam op het dak van Gildenkwartier hebben we vanaf het begin een haat-liefdeverhouding gehad. Wat een gepruts was dat om dat ding via ftp periodiek te laten uploaden. Werkte nooit betrouwbaar, geneuzel met time-outs, verzin het maar. Dan maar de omgekeerde route en een vriend een script laten schrijven om de beelden op te halen. Met wat IP-wisselingen en zo nu en dan een schoonmaker die de stekker eruit trok hebben we deze camera zo’n jaar of vijf in bedrijf kunnen houden, met of zonder spin pontificaal voor de lens.

 

webcam_2013-09-14_12-15-00
De beeldkwaliteit was eigenlijk nog best okay, als je je bedenkt dat hij toch een groot deel van de dag pal in de zon stond te filmen. Maar september 2013 had hij er opeens geen zin meer in. Bekabeling langsgelopen, resets uitgevoerd, niks hielp. Dan maar het dak op. Aangezien de bouw zo goed als klaar was geen haast. Afgelopen vrijdag was het eindelijk zo ver. Is hij gestolen, vol water gelopen, door de vogels ondergepoept? Niks van dat alles. Hij stond er nog gewoon net zo als we hem jaren geleden hadden vastgezet. Openschroeven dan maar en vaststellen dat er weliswaar voeding op het ding staat, maar alle lampjes uit zijn.

EindeGildevestecam 2
Daar hadden we al een beetje rekening mee gehouden. Dus met de gewone camera maar een definitief eindbeeld gemaakt. Komt-ie:

EindeGildevestecam 1

Nu eerst proberen van die 6 GB aan beelden een filmpje te maken. Maandag weer een gesprek hierover. Ondertussen hebben we mogelijk een nieuw perspectief voor een camera voor de komende vijf jaar. Klik hem maar even groot:

EindeGildevestecam (1)

Wie wil deze camera sponsoren? Locatie en bandbreedte is al geregeld.

Reacties

 1. Stephan

  Typisch eigenlijk dat de nieuwe situatie als zo snel “vertrouwd” is geraakt.
  Ben benieuwd naar de uiteindelijke film.
  Misschien een idee om voor de het nieuwe perspectief een soort van crowdfunding te gebruiken ?

  1. Auteur
   HB

   Is zeker een idee. We moeten circa 1300 euro bijeen brengen. Dan kan er een moderne a-merk HD camera komen. Als er iemand opstaat die de crowdfunding wil organiseren, graag! We zouden het dan zo kunnen doen dat de sponsors exclusief toegang krijgen tot de live feed. De rest krijgt snapshots.

   Anyone?

  1. Auteur
   HB

   Mooi. Is deze link al door BAM officieel vrijgegeven (ivm beperkte bandbreedte locatie)?

 2. Azuil

  mja, op de link klikken en er actief op dit blog naar linken is toch wat anders he

  jammer dat ie ’t niet meer doet Herbert!

  1. Auteur
   HB

   Staat niet vast. Wat ons betreft sowieso een HD camera, bijv. 5MP. Als het goed loopt kunnen we de beelden bewaren. Hopelijk zijn Corio/HC/BAM geïnteresseerd in het eindproduct, een timelapse bijvoorbeeld. Indien niet, dan besparen we ons de moeite van het organiseren van het archief.
   Deze camerapositie is niet zo interessant voor een PTZ-cam. Die hebben als nadeel dat ze soms niet goed zoomen of niet stabiel zijn in hun posities. Een vaste camera staat qua focus vast en levert altijd strak beeld. En is goedkoper. Bovendien heeft BAM op Radboudkwartier al een PTZ-cam. De cam op Gildenveste heeft als grote voordeel dat hij alles in beeld krijgt vanuit een horizontale positie, zonder een extreme groothoek te hoeven hebben.

 3. monique

  Helder… zouden jullie wat hebben aan een dome of bullet 2MP IP buitencamera? Het zijn vaste camera’s… Je kan op onze site http://www.365cam.nl even kijken wat we hebben. Je mag me ook anders even direct mailen als je interesse hebt.

Reageer