OV-terminal fase 3

In Nieuws door HBReageer op dit artikel

Zo snel gaat het nu. Dit beeld vonden we op @manfredstreppel, kraanmachinist gewapend met smartphone, als we het zo inschatten. Hij zal het vast niet erg vinden dat we dit plaatje van gisteren ook hier neerzetten, voor in het grote BU-archief. Mooi werk. Het eerste Spaanse staal voor de dakconstructie ligt er al. De plaat heeft al de volle breedte: een deel dat stationsgebouw wordt en een deel dat als oost-west traverse zal dienen – door de stedebouwers de Centrumboulevard genoemd. Dit stuk loopt onder de toren van het stadskantoor door. In oktober trekken de ambtenaren erin, dan moet die vloer voor iedereen veilig beloopbaar zijn. (Ook qua wegwaaien.)

Fase2OV-terminal

Om te verduidelijken hoe de twee gebouwen in elkaar grijpen, hier een detail, gevisualiseerd door de architect van het Stadskantoor:

OvergangStadskantoorOVterminal

Reageer