Verkiezingsdebat West

In Nieuws door HB1 Reactie

Woon je in west en denk je: wat gaan ze de komende jaren bekokstoven in het stationsgebied? Zorg dan dat je er morgenavond bent, om 20:00 sharp, in de Houtzaagmolen De Ster in Lombok. Frans Soeterbroek voelt raadsleden André van Schie (VVD), Bart Beerlage (PvdA), Sander van Waveren (CDA), Pepijn Zwanenberg (GroenLinks), Tim Schipper (SP) en Bram Fokke (D66) aan de tand. Allemaal tijgers wat de stationsgebieddossiers betreft. Ook belangenclubs op het terrein van verkeer & lucht zullen zich laten horen. Het belangrijkste onderwerp is de Westpleintunnel, maar laat je daardoor vooral niet beperken. Want er moet nog veel worden opgelost en een blik in de verre toekomst is best welkom. Want het Masterplan Stationsgebied uit 2003 is zo’n beetje op zijn uiterste houdbaarheidsdatum en is inmiddels op vele fronten door de werkelijkheid ingehaald. Bovendien is het geld op. Hoe gaat het verder met de bereikbaarheid in het Jaarbeursgebied? Wat gaat daar nu wel en wat niet gerealiseerd worden? Kunnen we afdwingen dat de Leidse Rijn nu echt wordt doorgetrokken zodat er niet alleen dreamboats kunnen varen? Wil de politiek zich hard maken voor een aangenaam tijdelijk Westplein?

Woensdagavond 19 februari, 20 uur, Houtzaagmolen De Ster. Zie je daar en dan.

(Lees de laatste nieuwsbrief van Lombok Centraal met de uitnodiging hier.)

Tip: de gemeente en Jaarbeurs zullen gaan studeren op het realiseren van parkeercapaciteit in het (bestaande) Beatrixgebouw. Als dat voldoende oplevert hoeft mogelijk de (dure) ondergrondse Jaarbeurspleingarage niet meer worden gebouwd. Stel, stel. Als dat geen potje geld oplevert voor de financiering van de Westpleintunnel…

Reacties

Reageer