Bijenkorf groen licht

In Nieuws door HBReageer op dit artikel

Bijenkorf_Rijnboutt.jpg
[update] Nu ligt er ook een tweede, voorlopige uitspraak van de Raad van State in de zaak van het bezwaar dat Corio en Komitee Wijk C hebben tegen de uitbreiding van de Bijenkorf. Het werk mag doorgaan. De bezwaren concentreerden zich aanvankelijk op een groot aantal punten, maar deze werden al in een eerdere uitspraak verworpen. Alleen de berekening achter de uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen (19) in verhouding tot de groei van het verkeer staat nog open. De gemeente moet nog steeds een deugdelijke onderbouwing aanleveren zodat de Raad van State een definitief oordeel kan vellen, maar dit heeft, zoals gezegd, geen schorsende werking.
Details weten? Eerste uitspraak (18 december) en tweede uitspraak (11 februari).

De vernieuwing van La Vie door eigenaar PMT geeft een impuls aan de kwaliteit van de as Smakkelaarsveld-Neude. Langs die route is al veel veranderd en dat gaat de komende jaren door. Als in juni de weg klaar is en de programmering van TV losbarst, zal dat gebied een enorme boost ondergaan. Ook de aansluiting met de St. Jacobsstraat wordt fraaier, doordat de vreemde metalen overkluizing tussen La Vie en C&A verdwijnt.
De vernieuwing is ontworpen door Rijnboutt, die ook verantwoordelijk is voor de aanstaande verbouwing van het oude postkantoor.

Reageer