14.000

In Nieuws door HB5 Reacties

Prestigeobject-haters kunnen opgelucht zij: de Bieb++ is dood en begraven. (En het Smakkelaarsveld is voorlopig het speelterrein voor de BRU.) Helaas leeft de bieb zonder de plusjes nog. En die zoekt het vervolgens maar lekker zelf uit. In Hoog Catharijne bijvoorbeeld. Als Corio het nu ook gewoon toegeeft: het eeuwenoude concept winkel is net als het papieren boek zo dood als een pier. Dus is er over een paar jaar in HC wel 14.000 vierkante meter over voor de bibliotheek van Utrecht. “Meneer Van Vlimmeren, kiest u maar, wij hebben namelijk sinds vorig jaar cultuur omarmd en willen u wel de nestwarmte bieden die de politiek en de populist u misgunnen.”

TweetVlimmerenNah, zo’n vaart zal het niet lopen. Hoewel… Rabobank heeft binnenkort ook 14.000 vierkante flexmeters over. (De bieb bereikbaar via een brug, handig!)

De vierkante meters op toplocatie Stationsgebied vliegen ons om de oren. Daar moet toch garen bij te spinnen zijn? Onderhandelen op het scherpst van de snede.

Misschien wil de uni-bieb ook nog wel wat extra studieplekken
Universiteitsbibliotheek Utrecht aan de Drift

Reacties

 1. Berend

  Herbert,
  Wees nou redelijk, het niet doorgaan van Bieb++ heeft toch alles te maken met het feit dat die vierkante meters al veel langer bovendien de markt hingen? Nederland leeft in een vastgoedcrisis, het is niet anders.
  Wat mij betreft zou het prachtig zijn als straks het voormalig postkantoor tot Bieb++ gepromoveerd mag worden. Ook hoop ik (en vertrouw ik) van harte dat Utrecht Centrum als locatie zo aantrekkelijk is dat het met die vierkante meters op termijn ook wel weer goed komt. Vooralsnog is er ruimte voor tijdelijkheid en improvisatie, wie weet valt ook daar een hoop fun aan te beleven (al is het maar in de verslaglegging 😉

 2. Jasper

  Wat jammer van dat er op dit weblog nu nog steeds zo’n zure toon hangt rondom de gang van zaken van Bieb++. Dat doet wat mij betreft afbreuk aan de kwaliteit van dit weblog.

  1. Auteur
   HB

   Rouwproces, Jasper, ook een nieuwsblogger is maar een mens. En in een vorig leven jarenlang geschreven in opdracht van diverse bibliotheken in Nederland en voor de leverancier van de media voor een groot deel van de Nederlandse bibliotheekwereld.

 3. Jan

  Waarom moet de bieb eigenlijk naar een nieuwe locatie?

  Boeken worden digitaal, dus hebben ze steeds meer ruimte op de huidige locatie. Daar kunnen ze toch prima mee uit de voeten?

  Ook Bieb naar Postkantoor is pure geldverspilling.

Reageer