Meer nooduitgangen Ronda

In Nieuws door HB5 Reacties

Popzaal Ronda moet worden aangepast en krijgt op het balkonniveau twee extra nooduitgangen. Daarover was op internet een bericht verschenen.

Op 16 januari schreeft Podiuminfo.nl dit:

Het bestuur van poppodium TivoliVredenburg is in verlegenheid gebracht nadat is gebleken dat de nieuwe zaal twee nooduitgangen te weinig heeft. De zaal kent nu 10 nooduitgangen. TivoliVredenburg mag daarom voorlopig niet worden gebruikt, de commerciële huur is dan ook voor onbepaalde tijd geannuleerd.

Wat meteen bij bezoeker benno123 de reactie “Prutsers…” ontlokte.

Nu hebben we stellig het idee dat het door Heijmans gebouwde TivoliVredenburg geen prutswerk is, dus maar even The Horse’s Mouth aka POS gepolst:

Uit recente advisering is gebleken dat twee uitgangen extra nodig zijn, vanuit het balkon van de popzaal. Dit soort dingen horen bij de opleverfase. De uitvoering is nu bezig, dus tijdens de huidige proefperiode, tussen december en juni. Tijdens de uitvoering kan zaalniveau prima gebruikt worden. Eind april zijn werkzaamheden afgerond. Kosten vallen binnen projectkrediet.

Hoe het met oplossen van de de geluidlekkage van de kamermuziekzaal zit hebben we nog een vraag openstaan.

[update:] Antwoord: die kwestie wordt nog steeds onderzocht. Moeten we ons zorgen maken?

Reacties

 1. Anspen

  Je zou ook verwachten dat een zaal met te weinig uitgangen nog steeds gebruikt mag worden, alleen niet met de colle capciteit. Dar gezegd hebbende lijkt het me ook enigzins raar om dit onder “problemen uit de opleverfase” te scharen. Het aantal nooduitgangen vis-a-vis de maximale capaciteit lijkt me iets waar de architect en/of toekomstige gebruiker lang voor het begin van de bouw aan gedacht moet hebben.

 2. Joep

  Inderdaad. De regel 100 cm per 100 bezoekers bestaat nu al sinds de brand in Volendam. Dus ze kunnen niet rekenen of niet meten of allebei.
  Absurd om dat onder “opleveringsproblemen te scharen.

 3. Robb

  Haha en wat dacht je van de oude tivoli? Ik denk dat die hooguit 3 nooduitgangen had. En 10 is niet genoeg? Dit land gaat helemaal naar de klote door de regeltjes.

 4. POLll

  Als u naar mobiel traceren van iemand anders zoekt, zijn er een paar manieren om dit te doen. U kunt een tracking-app zoals Find My Friends of MobiStealth gebruiken, of u kunt een website voor het volgen van telefoons gebruiken, zoals Cell Tracker Pro. Als je een app gebruikt, moet je toegang hebben tot de telefoon van de andere persoon om de app te installeren en in te stellen. Als het eenmaal is ingesteld, kun je de locatie van de andere persoon in realtime op een kaart zien.

Reageer