Bewoners-initiatieven

In Nieuws door HB2 Reacties

Sinds het Masterplan Stationsgebied (bestaat dat eigenlijk nog wel na het afschieten van een van de sleutelprojecten?) in uitvoering is, zijn er steeds meer bewoners-initiatieven ontstaan. De rechtszaak-voerende critici van vijf jaar terug zijn langzamerhand al dan niet participerende burgers geworden. Groen, luchtkwaliteit en verkeer zijn de aanjagers van veel (geestelijk) ongerief. Successen zijn wisselend. BU heeft met de meeste initiatieven welwillende banden, maar probeert wel zoveel mogelijk neutraal en onafhankelijk bij te dragen aan de informatie-democratie van het stationsgebied. Nu zojuist tegen de Monicabrug-knip ook een eigen actiegroep is ontstaan, gaan we ze even voor jullie (en ons) op een rij zetten:

Lombok Centraal met de petitie voor de tunnel
Stop knip Monicabrug
Comité Van Zijstweg
Wijk C (Komitee)
Petitie Sloop Van Sijpesteijnkade (gestopt)

De wijkraden:
Noord-West en hun adviezen
Zuid-West en hun adviezen
West en hun adviezen
Binnenstad en hun adviezen

Luchtkwaliteit en bereikbaarheid:
Kracht van Utrecht
SSLU

Ondernemers:
Ondernemers binnenstad
Ondernemers Amsterdamsestraatweg
Belangenvereniging HC

Daarnaast opereren er diverse VVE’s op HC, meestal onder de radar.

Club gemist? Reageer!

Reacties

 1. Jeroen Collard

  Hallo,

  Wij zouden graag als wijkraad Zuidwest graag worden genoemd als partij die de ontwikkelingen in het Stationsgebied al jarenlang nauwlettend volgt. Besluiten die worden genomen in dit project hebben grote gevolgen voor bewoners in Zuidwest (zie bijvoorbeeld van Zijstweg)

  met vriendelijke groet,
  Jeroen Collard
  Bestuur wijkraad Zuidwest

  1. Auteur
   HB

   In orde. Dan voegen we de 3 wijkraden toe die regelmatig de plannen van commentaar voorzien.

Reageer