Nieuwe namen voor TV-zalen

In Nieuws door HB1 Reactie

Op de open dag, afgelopen zondag, hebben zo’n tweeduizend mensen TivoliVredenburg bezocht. Tijdens die dag werden de namen voor de vijf zalen onthuld.
Oude zaal: Grote Zaal
Kamermuziekzaal: Hertz
Popzaal: Ronda
Cross-overzaal: Pandora
Jazz-zaal: Cloud Nine (een heleboel verwijzingen: Wiki zegt daar dit over)

Zo, en nu snel de muziekhokjes vergeten. Officieel heet het gebouw TivoliVredenburg. Wij voorspellen dat het in dagelijks gebruik heel snel Tivoli zal gaan worden. Deze naam is sinds ongeveer 1830 aan deze stad verbonden, in allerlei culturele hoedanigheden en incarnaties.

[edit:] Voor iedereen die roept dat de popzaal Tivoli zou moeten heten: Als het hele complex straks met Tivoli wordt aangeduid is dat nogal verwarrend. Vergeet de hokjes. Deze nieuwe zaal heeft geen enkele historische band met wat dan ook. Het is gewoon een grote donkere ruime met superdikke wanden en een enorme luchtbehandelingsinstallatie. Of Ronda een mooie naam is, tja…

Reacties

  1. R

    Ik denk dat de naam TV eerder blijft hangen, vooral door de continue ontwikkelende straattaal van jongeren. Dan kan je ‘in de TV rondhangen’ in plaats van ervoor… genoeg woordgrappen denkbaar. Tivoli wordt waarschijnlijk wel de naam die oudere muziekliefhebbers gaan gebruiken.

Reageer