Wat brengt 2014?

In Nieuws door HB23 Reacties

TV_Inkleur
Zo, even stil geweest hier. Eindejaars-ontspanning, moet ook gebeuren. Met dit berichtje gaan we de vingers en gedachten weer trainen, scherpen. Hopelijk ben je, als trouwe lezer, goed het nieuwe jaar ingerold. Wij gaan dit jaar ook weer rollen, hoewel het wel een beetje zal afhangen van de laatste ontwikkelingen rondom de stationsgebied-plannen met hoeveel intensiteit we dat zullen doen. Toen BU in 2007 startte, was het plan om dit vol te houden totdat het Muziekpaleis ‘klaar is’. Nu is dat eigenlijk al het geval, maar de opening is in juni, dus we vinden dat we nog even tijd hebben om te besluiten of we echt gaan stoppen. Het schrijven voor BU is als een verslaving, dus het zal niet makkelijk zijn.

1965Catharijnesingel
Terug naar hier en nu. We hebben onszelf als huiswerk gegeven om een paar zaken scherper te volgen in de komende weken. Singelherstel en verkeersreconstructie Paardenveld, de toekomst van de rafelrand Daalsetunnel, om mee te beginnen. We gaan het hebben over het ‘pocketpark’ Daalse Park. Verder stationsgebied fase 2 visie en structuur, in combinatie met aanstaande verkiezingen. Is het mogelijk om Jaarbeursgebied, Sijpesteinkwartier en Lombokplein verder te brengen dan de tijdelijkheid waar menigeen het bij gebrek aan beter maar over heeft? En natuurlijk de uitgestelde cliffhanger (hoe lang kun je aan een klif hangen zonder dat je vingers grip verliezen?) Bieb++ op het Smakkelaarsveld. Het einde van deze complexe discussie zal onder nieuw voorzitterschap plaatsvinden op 13 januari. Verder volgen we de opstart van TV, de bouw van de HC-garage, bouw Stationsplein Oost en sloop Van Sijpesteijnkade. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen zijn er diverse bijeenkomsten waarvoor we ook proberen wat te betekenen. En we hebben een webcamera waar we nog een schop tegenaan moeten geven… Stay tuned.

[foto boven: PV / foto beneden: start demping stadsbuitengracht 1965, Kees Noordijk, © HUA]

 

Reacties

 1. sander

  Als trouwe lezer hoop ik dat jullie tot ná Juni doorgaan met ons op de hoogte te houden/brengen van alle ontwikkelingen in het stationsgebied in onze geliefde stad! De beste wensen en veel schrijfplezier in 2014 gewenst!

 2. Stan

  Ja deze trouwe lezer hoopt ook van harte dat jullie de tijd en inspiratie hebben en houden voor deze website!

 3. Remco

  Beste wensen Herbert! ik volg je en zie altijd uit naar jou blogs en scherpe analyses. Fantastische korte samenvatting van wat er dit jaar aan zit te komen.

 4. R

  Sinds ik 4 jaar terug deze site ontdekt heb, kom ik minimaal eens per week langs. Voor zoveel actueel leesvoer rondom zaken die mij boeien, heb ik jullie nooit bedankt. Dus bij deze alsnog! Hopelijk gaan jullie nog een poos door met deze site.

  Maar tot wanneer doorgaan? Nuja, de verbouwing van het station en HC levert de nodige toffe verhalen en foto’s op. Het al dan niet uitgraven van de gracht levert weer de nodige prikkels op, om als inwoner van deze stad weer met de lokale politiek te gaan bemoeien. De officiële bronnen (gemeente, projectontwikkelaars) geven vaak te rooskleurige plaatjes; alles was prachtig zolang men hun zin maar kreeg. Maar zoals bij de trappen van de Rabobrug… de sloop van de Sijp… het gedonder rond de Jaarbeurs en de Bieb… al die gekapte bomen… was het toch wel erg fijn dat er mensen zijn – jullie – die de raadstukken doorzochten en er een journalistiek goed verhaal van maakten. Jullie geluid is bij al dat officiële PR-geweld absoluut een welkome (moeilijk misbare) tegenhanger!

  Groeten en nog de beste wensen,
  R

 5. TP

  Het werk van bouwpututrecht wordt enorm gewaardeerd. Ik sluit me aan bij R. Dit is de enige bron welke onafhankelijk is en die een totaaloverzicht geeft. Daarnaast vaak sneller dan de “officiele” bronnen. Hierbij dus complimenten voor de scherpe verhalen en hoop dat we er nog even van kunnen blijven genieten!

 6. ad van Kalmthout

  Ben een trouwe bezoeker van deze website. Ik snap dat het voor jullie heel veel energie vergt maar het zou toch heel mooi zijn als jullie, in ieder geval voorlopig, gewoon doorgaan. CU2030 is nog lang niet af en voor de komende tijd zijn er nog een heleboel open einden.
  Complimenten trouwens voor de site en de prachtige foto’s die jullie plaatsen.

 7. MichielK

  Ik wil me ook nog even aansluiten bij de vorige reacties. Alsjeblieft niet stoppen met deze zeer lezenswaardige website. Dat zou echt een gemis zijn met zoveel bouwplannen in het centrumgebied die nog moeten worden afgerond of zelfs worden begonnen. Jullie verzetten uitstekend werk!

 8. Peter

  Als een trouwe lezer van deze site die met vele anderen met veel plezier leest maar zelden reageert wil ik me ook graag aansluiten bij bovenstaande commentaren. Hopelijk geven deze steunbetuigingen genoeg energie om er weer een paar jaartjes aan vast te plakken!

 9. Jaap

  Rob & Herbert,

  Ik geniet al vanaf het begin van jullie site en waardeer jullie visie op alles wat er gebeurt in het stationsgebied zeer. Doorgaan!!!!!!!

 10. Stephan

  “Het schrijven voor BU is als een verslaving, dus het zal niet makkelijk zijn.”

  En voor mij (en denk nog vele met mij)als trouwe bezoeker is het lezen van jullie artikelen een verslaving.
  En hoop ook na de opening van het Muziekpaleis hier nog genoeg artikelen over de andere projecten te lezen.

 11. gerald

  Voor een van de leukste en informatiefste sites van Utrecht is stoppen natuurlijk geen optie! Doorgaan jongens, heel graag!

 12. Willem

  Ik ben nog altijd erg nieuwsgierig naar de komst van de Megabioscoop bij de Jaarbeurs, en daar wordt altijd zo weinig over bericht. Kan dat aan het “boodschappenlijstje van 2014” worden toegevoegd? Bedankt voor jullie super berichtgeving, ik sluit me bij de rest aan dat jullie moeten doorgaan.

 13. Carlo

  Ik kijk op jullie site al sinds 2008 en het zou erg jammer zijn als jullie ermee zouden stoppen. Zeker voor de komende jaren, want er gaat nog erg veel gebeuren in het Stationsgebied van Utrecht!

 14. Piet Mulder

  Mijn beste wensen voor jullie voor 2014, Herbert en Rob.
  Ook ik sluit mij als trouwe volger aan bij alle andere reacties:
  Vooral doorgaan !! Juist nu er de komende jaren echt veel gaat
  veranderen.

Reageer