Verzoeknummers TivoliVredenburg

In Nieuws door HB22 Reacties

Onze timer heeft de afgelopen vier jaar braaf afgeteld tot overmorgen: woensdag 11 december. Oplevering van TivoliVredenburg door Heijmans. Feestje. BU is van de partij met schrijfblok en camera. Rondleiding met wethouder en architecten. Voor het eerst is het gebouw te zien zonder osb-platen, noppenfolie en golfkarton op de vloeren, trappen en wanden.
We willen jou, volger van BU, ook laten delen. Geef ons daarom een opdracht. Wat wil je weten, wat moeten we fotograferen? Waar gaat jouw belangstelling vooral naar uit? Stuur een PM of zet het in de reacties.

[update: enkele antwoorden bij de reacties. Foto’s en filmpjes volgen.]

Reacties

 1. Jur

  Naast natuurlijk de concertzalen hoe de backstage eruit ziet. En hoe groot de kamer van de directeur wordt en hoe mooi zijn uitzicht is. (Als die in het gebouw komt te zitten) En of de kantoren ook mooi zijn.

  1. Auteur
   HB

   Directeur komt in de vleugel van de oudbouw, langs de singel, naar we begrepen. Backstage werd tijdens de rondleidingen angstvallig gesloten gehouden, bang om mensen kwijt te raken in het immense gebouw.

 2. ill-b

  Niet zozeer voor ín ’t pand, maar komt er nog een groot LED aankondigingsscherm op één (of meerdere) van de gevels…? De witte vlakken aan de zijkant nodigen uit voor zo’n invulling, nu gebeurt er denk ik niets mee.

 3. MichielK

  Ben heel erg benieuwd naar de oude zaal en hoe deze overgaat in de nieuwbouw, maar ook naar de popzaal en hoe groot het podium ervan is.

  1. Auteur
   HB

   Check de honderden foto’s die de komende uren online gaan. Wij hebben ook een en ander. Grote zaal is beetje opgefrist met kleurtjes. De omloop oogt veel royaler. Stoelen zijn soort bankjes geworden en zitten best goed. Podium popzaal is flink, maar hoe groot? Geen idee. De akoestiek van die zaal schijnt voor dance en pop heel goed te zijn: kurkdroog. In tegenstelling tot de tonnen bier, zweet en urine die die biotoop zal gaan verwerken. Zo schoon en fris als hij nu is zal hij nooit meer zijn.

 4. Roderik

  De loading docks en parkeerplek voor het laden en lossen. Ben benieuwd of het gaat werken met meerdere evenementen tegelijkertijd en alle vrachtwagens die daar voor nodig zijn.

  1. Auteur
   HB

   Waren niet toegankelijk. Toerit is weliswaar klaar, maar nog niet te gebruiken. Weinig over te zeggen derhalve.

 5. Michael

  – Vanaf wanneer zullen er rondleidingen worden gegeven?
  – Wanneer wordt de nieuwe website gelanceerd?
  – Zijn de proefconcerten openbaar en zo ja, hoe kan het publiek zich daarvoor aanmelden?

  1. Auteur
   HB

   Eerste (volgeboekte) rondleiding op culturele zondag in januari. Vanaf maart concerten. Houd site van TV in de gaten. We kunnen hierover ook niet zoveel melden.

 6. GD

  De algehele afwerking en detaillering van het gebouw. De info schermen, etc.

  Verder: Wat is de planning voor de publieke ruimte om het gebouw heen? Wanneer komt de definitieve bestrating er en de trap naar de gracht? Hoe voorkomt men dat er een fietsenbende voor de deur ontstaat?

  1. Auteur
   HB

   Aan bestrating wordt momenteel gewerkt langs Vredenburg. Heijmans is vanaf nu nog maximaal 2 maanden druk met losse eindjes, vooral in de oudbouw. Pas dan vertrekken de keten. Eerste proefconcerten in maart. Op culturele zondag in januari voor het eerst open voor publiek. Alle rondleidingen waren binnen enkele uren volgeboekt. Geen nieuws over de fietsenbende.

 7. Gerald

  Ik ben erg benieuwd in hoeverre het gebouw een huiskamer van de stad wil zijn, in hoeverre er daadwerkelijk sprake van openbare ruimte zal zijn. Dat je je vrijuit door het gebouw kunt begeven, dat je ook wanneer je slechts een ticket voor bijvoorbeeld de Kamermuziekzaal in je bezit hebt, iets kunt drinken in de foyer van bijvoorbeeld de popzaal.

  1. Auteur
   HB

   Vrijuit door het gebouw lopen zal vermoedelijk goed mogelijk zijn als er concerten zijn. Maar als er niets in de zalen draait en alleen het grand cafe open is, dan zal de route naar boven wel op slot gaan. Het is aan de stichting TV om het gebouw zo te beheren dat het wel gastvrij is maar geen tweede HC wordt. Je kunt eindeloos door het gebouw dwalen en er zijn leuke verstopplekjes.

 8. Raymond

  Als elektromonteur ben ik wel benieuwd naar de Hoofdverdeler. De traforuimte kom je waarschijnlijk toch niet in… Wat verbruikt zo’n gebouw nu als vele of alle zalen in vol gebruik zijn? Is de techniek überhaupt weg gewerkt of juist zichtbaar? Denk dan aan kabelgoten en/of luchtkanalen. Sommige architecten kicken op het al dan niet laten zien van de techniek. De een verstopt alles, de ander wil juist alles laten zien.

  1. Auteur
   HB

   Tijdens de bouw zag ik al dat van de techniek uiteindelijk weinig te zien zal zijn. Alles is af- en weggewerkt. In de kelder staat een energie-verdeelstation, maar die is voor meer dan alleen TV. Ik verwacht dat daar tijdens de rondleiding niet zoveel aandacht aan geschonken zal worden.

 9. TP

  Wat heeft TivoliVredenburg in zijn totaliteit gekost, wat zijn de totale gerealiseerde stichtingskosten. Dus alle kosten dus inclusief plankosten, tijdelijke huisvesting, inbouwpakket, kosten agv wijzigingen, uitloop, gebruikte risicoreserveringen enz. enz. Zonder oude (vervelende) koeien uit de sloot te halen is het interessant te weten wat de uiteindelijke kosten zijn geweest versus het budget.

  1. Auteur
   HB

   Een pittige journalistieke opgave. Met de al gepubliceerde overzichten is wel een totaalplaatje te creëren. Wie voelt zich geroepen?
   Als je de tijdelijke voorzieningen ook berekent, moet je compenseren voor het niet exploiteren van de oude locatie gedurende vier jaar.
   Maar een overzicht van budget versus realisatie zal voor iedereen leerzaam zijn.

Reageer