De weg omhoog?

In Nieuws door HB2 Reacties

Rokende puinhopen van de sociale architectuur...

Een rokend puinhoopje van de sociale architectuur…

We denken dat Vredenburg-Noord zich opmaakt voor een metamorfose. Veel zaken hebben het er nu moeilijk. Bovenop de crisis is er de bouwoverlast en het gebrek aan klandizie doordat de looproutes zeer ongastvrij zijn. Toch denken we dat de meesten er hun tijd uitzitten in de wetenschap dat het hele gebied een forse facelift krijgt en dat de klandizie zich zal herstellen, beter worden zelfs. Vandaag in de Welstandscommissie, een vergunningaanvraag voor een in- en exterieure verbouwing van Vredenburg 31, om er een een restaurant en expositieruimte te vestigen. Jawel, het pand waarin het gesneefde Boudisque gevestigd was. We hopen dat dit het begin is van een trend.
En ondertussen waren voor de kiosk op het plein vandaag de laatste uren geslagen. Daar zijn drie kleine winkels verdwenen. Door het plaatsen van de bouwschutting van het nieuwe entreegebouw van HC en het verdwijnen van de kiosk, is feitelijk het nieuwe Vredenburgplein ontstaan. Qua ruimte en afmetingen bedoelen we dan. Sfeer en uitstraling zal nog wel even duren.

Reacties

  1. Marco Knol

    Zou zomaar kunnen; ik zat vorige week in cafe Vredenburg en daar zag men de toekomst ook tamelijk positief in. Het is nog geen vetpot, maar als het muziekpaleis af is verwacht men wel de nodige extra omzet. Daar wil men het terras dat ze hebben van de wind afschermen met een permamente uitbouw, dus daar zal binnenkort ook wel een aanvraag voor komen.

  2. pepijn

    Dat de noordwand van Vredenburg-Noord het moeilijk heeft wil ik graag geloven, maar dat hebben ze deels aan zichzelf te danken. Vooral die vreselijke luifels geven aan het geheel een zwaar verloederde indruk. Weg met die luifels en de reclame-opschriften, en het ziet er al een stuk aantrekkelijker uit…

Reageer