Middeleeuwse verdediging

In Nieuws door HBReageer op dit artikel

RestSingelMuurBuiten 5
Deze Middeleeuwse verdedigingsmuur aan de buitenzijde van de stadsbuitengracht heeft maar vijftig jaar dienst gedaan, zo rond de veertiende eeuw. Toen kwamen de kanonnen waarmee deze barrière eigenlijk zijn nut als bescherming voor de stad verloor. Men heeft de bovenkant gesloopt en hergebruikt, de onderkant is blijven zitten en werd uiteindelijk het talud van de Catharijnesingel.
Deze vondst – tegenover V&D – is een verrassing. Helaas liggen deze resten in de weg. Morgen wordt begonnen met ontmantelen en verwijderen. De archeologen hebben alles uitgegraven en gedocumenteerd. Voor zover we weten zijn geen bijzondere vondsten gedaan behalve wat verspoelde scherven uit de Romeinse tijd. In de doorlees wat regenachtige beelden van vanmiddag.

Loading Images
wpif2_loading
RestSingelMuurBuiten 8
RestSingelMuurBuiten 7
RestSingelMuurBuiten 6
RestSingelMuurBuiten 5
RestSingelMuurBuiten 4
RestSingelMuurBuiten 3
RestSingelMuurBuiten 2
RestSingelMuurBuiten 1

 

Reageer