Gevelafwerking Sypesteyn en Leeuwensteyn

In Nieuws door HBReageer op dit artikel

Als je het middenstuk weghaalt uit een kantorenblok zit je met twee onafgewerkte gevels, ofwel ‘sloopwonden’. Dat kan natuurlijk niet. Vandaar dat POS een aanbesteding is gestart voor de afwerking van de gevels van Sypesteyn en Leeuwensteyn, nu Cranenborgh binnenkort tot het verleden behoort. (Je kunt er al mooi doorheen kijken.) Tekst en documenten van de aanbesteding hier. Inschrijving sluit 16 juli. Start werk 1 december. Sypesteyn heeft voorrang, want Leeuwensteyn staat leeg. En zo ziet dat er dan straks uit:
GevelsKantorenJBPlein

Sypesteyn krijgt bovendien een patroon met glasplaten waarin PV-cellen zijn opgenomen. Om hoeveel cellen en hoeveel vermogen het gaat konden we niet in de specificaties terugvinden. Eén ding staat vast. Deze reparatiegevels worden heel wat mooier dan de bestaande, wat afgetrapte gebouwen. Beetje vlag op modderschuit, denken wij. Voor Leeuwensteyn maakt het niet zoveel uit, want dat is nog steeds kandidaat om te worden omgetoverd tot WTC. Een woordvoerder van CBRE Global Investers vertelde ons op 12 mei dit: “Tav Leeuwensteyn geldt dat we nog steeds onderzoeken of en op welke wijze we daar een WTC kunnen realiseren. Het is lastig inschatten wanneer we hier met concrete planning kunnen komen.”
Vanmiddag is er een persgesprek met de wethouder. Naar verwachting is er wat te melden over ontwikkelingen in het Sijpesteijnkwartier. We houden je op de hoogte.

 

 

Reageer