Dwangneurose

In Nieuws door HB1 Reactie

Leuk initiatief, dat COTM. We denken overigens dat het wel iets meer is dan een kunstdingetje voor tussendoor. Voor Corio is het een reality check op het favorite meeting places-paradigma, waar het nieuwe Hoog Catharijne op gebaseerd zal gaan worden. Want met retail volgens de oude stempel is het wel een beetje gedaan, sinds webwinkelen, downloaden en crisis. Nieuwe tijden vragen om andere benaderingen: nieuwe groepen en verblijfsredenen. En er zijn veel vierkante meters waarvoor nog een bestemming moet worden gevonden voor 2019.

Donderdag wordt de kunstmanifestatie Call of the Mall geopend. Tot nu toe zijn er weinig stationsgebied-initiatieven die zoveel pers en sociale media buzz hebben gekregen. Die punten zijn alvast gescoord. Nu de uitvoering nog. Dat gaan we vanaf eind deze week zien.
Theepot (3)
Eén ding roept bij ons verwondering op: waarom ziet de theepot op het dak van de traverse eruit als een theepot die op het dak van een traverse is gezet? Sorry voor het party poopen. Het idee is grappig – hoewel de mus en de ufo spectaculairder waren – maar in de uitvoering hebben duidelijk ambtenaren en ingenieurs de regie gehad en moest de verbeelding maar even een stapje terug doen. Dat ding staat op een goed zichtbare, tamelijk lelijke maar vast zeer functionele constructie (veilig!), tuit en handvat strak in het gelid van de traverse.

Een god met een dwangneurose, dat zal het zijn.

Theepot

 

Reacties

  1. R

    Ik zie die theepot meer als symbool voor het komende winkelcentrum: net nu er zo’n mooie theepot is geregeld, blijkt iedereen vergeten te zijn om kopjes mee te nemen. Wat moet je nu met die thee? Die wordt wel koud namelijk. Ik bedoel: een mooi en nieuw winkelcentrum verouderd vanzelf, met of zonder huurders…..

Reageer